Μεγάλη πυρκαγιά κοντά στον αγωγό ΦΑ Βουλγαρίας - Ελλάδας

  25/08/2017 11:02
Μεγάλη πυρκαγιά κοντά στον αγωγό ΦΑ Βουλγαρίας - Ελλάδας

Μεγάλη πυρκαγιά μαινόταν χθες Πέμπτη στο ανατολικό τμήμα του φαραγγιού Κρέσνα, κοντά στον αγωγό φυσικού αερίου Βουλγαρίας - Ελλάδας.

Όπως αναφέρει η Βουλγαρική Ραδιοφωνία, η φωτιά ξεκίνησε από το χωριό Μετσκούλ του Νομού Μπλαγκόεφγκραντ. Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, η πυρκαγιά κάλυψε περισσότερα από 100 στρέμματα δασικών εκτάσεων. Για την κατάσβεσή της ενεργούσαν χθες τέσσερα ειδικά οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, δυο πρόσθετες πυροσβεστικές μονάδες έσπευσαν για βοήθεια στην περιοχή και κινητοποιήθηκαν οι εθελοντές πυροσβέστες από τις πόλεις Σιμιτλί και Κρέσνα, μεταδίδει η Κέτι Τρέντσεβα, ανταποκρίτρια της ΒΕΡ στο Μπλαγκόεφγκραντ. 

Η φωτιά κατέλαβε δασική έκταση δύο χιλιάδων στρεμμάτων και βρισκόταν σε πολύ μικρή απόσταση από τα σπίτια του χωριού Οστάβα. Αναμένεται να φτάσει στην περιοχή ελικόπτερο για να βοηθήσει στην κατάσβεση. Στην περιοχή βρίσκονται 12 πυροσβεστικά οχήματα, 10 δασικά οχήματα και μια μπουλντόζα, τα οποία επιχειρούν προσπαθώντας να περιορίσουν τη φωτιά, για την αντιμετώπιση της οποίας έχει συγκροτηθεί ειδικό επιτελείο.

Πηγή: energypress.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας