Με χαμηλούς τόνους η γεώτρηση

  20/07/2017 09:40
Με χαμηλούς τόνους η γεώτρηση

Χαμηλούς τόνους τηρούν Κυβέρνηση και Total για την γεώτρηση στο στόχο «Ονησίφορος» που συνεχίζει απρόσκοπτα το πλοίο – γεωτρύπανο West Capella στο οικόπεδο 11 της κυπριακής ΑΟΖ.

Σε δηλώσεις του το πρωί της Πέμπτης στο κρατικό κανάλι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης περιορίστηκε να επαναλάβει ότι οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας συνεχίζονται απρόσκοπτα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Την ίδια στάση τηρεί και η Total αποφεύγοντας επιμελώς να δώσει οποιαδήποτε στοιχεία για την γεώτρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη. «Όλα εξελίσσονται σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα» ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Energy News.

Την ίδια στιγμή το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός εξακολουθεί να πλέει στα ανοικτά της Πάφου σε τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ σε μεγάλη απόσταση από την γεώτρηση στο οικόπεδο 11.

 

Barbaros 20-7-2017

 

Το Μπαρμπαρός συνοδεύεται από το σκάφος υποστήριξης Bravo Supporter ενώ σε μικρή απόσταση επιτηρείται και από τουρκικό πολεμικό σκάφος με τον κωδικό F494.

Οι κινήσεις των τουρκικών σκαφών παρακολουθούνται και καταγράφονται από τις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και από σκάφη ξένων χωρών που στηρίζουν τους ενεργειακούς σχεδιασμούς των νόμιμων Αρχών της Κύπρου. 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας