Η τιμή του φυσικού αερίου που αγοράζει η Βουλγαρία από τη ρωσική Gazprom πρέπει να γίνει αντικείμενο αναδιαπραγμάτευσης κάθε χρόνο στο εξής, ενώ την πρώτη διετία θα πρέπει αυτό να συμβαίνει κάθε έξι μήνες. Αυτή είναι η επίσημη θέση της Σόφιας για το θέμα της τιμολόγησης του αερίου, όπως αναφέρει η Βουλγαρική Ραδιοφωνία.
Όπως εξήγησε ο προσωρινός υπουργός Ενέργειας, Νικολάι Παυλώφ, «το θέμα σχετίζεται με την υπόθεση που κίνησε ενάντια στη Gazprom η Ευρωπαϊκή Επιτροπή».
Σημειώνεται ότι μετά τις συμβιβαστικές προτάσεις της Gazprom, η Κομισιόν προχώρησε σε διαδικασία διαβούλευσης, ώστε να υποβάλουν τα κράτη-μέλη και οι εταιρείες τις απόψεις τους. Στα πλαίσια αυτά εντάσσονται οι τοποθετήσεις του Παυλώφ.
Η Βουλγαρία θα επιμείνει επίσης στην απομάκρυνση της ρήτρας take or pay, όπως τόνισε ο υπουργός.
Πηγή: energypress.gr