Ώθηση στο LNG δίνουν οι αυστηρές νομοθεσίες για τους ρύπους

  01/11/2016 09:26
Ώθηση στο LNG δίνουν οι αυστηρές νομοθεσίες για τους ρύπους

Η ζήτηση για LNG ως καύσιμο τροφοδοσίας πλοίων έχει ήδη ενισχυθεί σημαντικά στη βόρεια Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, ενώ αυξάνεται ο αριθμός των υπό ναυπήγηση πλοίων, καθώς οι κανονισμοί για τις εκπομπές ρύπων στη ναυτιλία γίνονται αυστηρότεροι.
 
Η απόφαση που έλαβε τον Οκτώβριο ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (IMO) για τη μείωση των εκπομπών από τα πλοία ως το 2020 δημιουργεί θετικές προοπτικές.
Όμως, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Natural Gas World, οι μεγάλες ναυτιλιακές και πετρελαϊκές εταιρείες, όπως οι Shell και Exxon, ζητούν να παραταθεί ως τις αρχές του 2025 η δυνατότητα χρήσης fuel oil με περιεκτικότητα 0,5% σε θείο. 
 
Την ίδια ώρα, τα στοιχεία δείχνουν μεγάλη αύξηση στη ζήτηση για LNG στη ναυτιλία.
Σύμφωνα με τον γερμανο-νορβηγικό νηογνώμονα, DNV-GL, ως τις 10 Οκτωβρίου υπήρχαν διεθνώς σε εμπορική λειτουργία 86 πλοία με καύσιμο LNG, ενώ οι επιβεβαιωμένες παραγγελίες ανέρχονται σε 93.
 
Τα περισσότερα από τα πλοία για τα οποία έχει γίνει παραγγελία, θα «χτισθούν» ως το 2018 και 14 από το 2019 ως το 2024.
Μεταξύ αυτών θα είναι και 68 «LNG ready», πλοία, δηλαδή αυτά που μπορούν να μετασκευασθούν και να χρησιμοποιούν ως καύσιμο το LNG.
 
Πηγή: energia.gr 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας