29ος Γύρος Αδειοδότησης στη Βρετανία 

  27/07/2016 10:02
29ος Γύρος Αδειοδότησης στη Βρετανία 

Η Αρχή Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου της Βρετανίας ( Oil & Gas Authority - OGA) κήρυξε την έναρξη του 29ου υπεράκτιου γύρου αδειοδότησης με περισσότερα από 1.200 τεμάχια σε προσφορά με στόχο τη μεγιστοποίηση της οικονομικής ανάκαμψης της υφαλοκρηπίδας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι εταιρείες μπορούν πλέον να υποβάλουν αιτήσεις για την εξασφάλιση άδειας υπεράκτιας εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου σε διάφορες παραμεθόριες περιοχές της υφαλοκρηπίδας του Ηνωμένου Βασιλείου. Μερικές από αυτές τις περιοχές είχαν περιληφθεί και στο πρόγραμμα της σεισμικής έρευνας που είχε χρηματοδοτήσει η Κυβέρνηση το περασμένο έτος. 

Το πρόγραμμα στοίχησε £20 εκατ. εμπλουτίζοντας σημαντικά τα καταγεγραμμένα στοιχεία για τη Βόρεια Θάλασσα. Τα στοιχεία αυτά κατεβάστηκαν από το διαδίκτυο περισσότερες από 3.000 φορές, μιας και διατέθηκαν δωρεάν προς την βιομηχανία τον Απρίλιο του 2016 με στόχο την αναζωογόνηση του ενδιαφέροντος στην περιοχή. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός ο γύρος ακολουθεί τον πολύ επιτυχημένο 28ο γύρο του 2015, ο οποίος καταγράφηκε ως ο μεγαλύτερος που διεξήχθη ποτέ από το 1964 που ξεκίνησαν οι υπεράκτιες αδειοδοτήσεις. 

Η τελευταία μέρα για την υποβολή αίτησης από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες στον 29ο γύρο αδειοδότησης  είναι η 26η Οκτωβρίου 2016.

 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας