Έπιασε δουλειά η Συμβουλευτική Επιτροπή αξιολόγησης (video)

  25/07/2016 13:58
Έπιασε δουλειά η Συμβουλευτική Επιτροπή αξιολόγησης (video)

Εντολή στον γενικό διευθυντή του υπουργείου Εμπορίου, ο οποίος προεδρεύει της Συμβουλευτικής Επιτροπής, να την συγκαλέσει έδωσε ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμούς κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, ώστε να αρχίσει η αξιολόγηση του τρίτου Γύρου Αδειοδοτήσεων. 

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ, οι προσφορές  θα κριθούν από το μέγεθος, την οικονομική εμβέλεια, την εμπειρία και φυσικά την οικονομική προσφορά που έχει και βαρύτητα 65% στην τελική απόφαση. 
Ο υπουργός επανέλαβε την ικανοποίηση του από το ενδιαφέρον των εταιρειών, αλλά και το μέγεθος αυτών, υπογραμμίζοντας ότι όλες οι προσφορές είναι από κοινοπραξίες εκτός από μια προσφορά εταιρείας για το τεμάχιο 10.  

Αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου Αναστασιάδη στο Ισραήλ τόνισε ότι η γειτονική χώρα αναζητά περισσότερες από μια επιλογές για την εξαγωγή του φυσικού του αερίου. «Όπως έχει συζητήσεις με την Αίγυπτο ή με την Ελλάδα για τον EastMed θέλει να μπορεί να κάνει συζητήσεις και με την Τουρκία για έναν αγωγό», ανέφερε προσθέτοντας ότι η Κύπρος ξεκαθάρισε το θέμα και στις τρεις του διαστάσεις, νομική πτυχή, εμπορική και πολιτική .  

«Το διεθνές δίκαιο και ειδικότερα το δίκαιο για τη σύμβαση του δικαίου της θάλασσας και το εθιμικό δίκαιο επιβάλλουν όπως η κυπριακή πλευρά δώσει τη συγκατάθεσή της για τη όδευση του αγωγού αν αυτός περνά μέσα από την ΑΟΖ της», ξεκαθάρισε, προσθέτοντας ότι η σχέση μας με το Ισραήλ παραμένει εγκάρδια και ειλικρινής. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Ισραήλ δεν έχει κάποιο πλάνο στον ορίζοντα απλά θέλει να έχει και αυτές τις επιλογές για να δώσει μεγαλύτερη ασφάλεια στους επενδυτές του. 
«Η περιοχή μας αρχίζει να προσελκύει το ενδιαφέρον πολλών εταιρειών παρά τις δυσκολίες που επικρατούν στον τομέα των υδρογονανθράκων διεθνώς και η ασφάλεια στην περιοχή είναι προς το συμφέρον όλων μας» πρόσθεσε.  
 
 
 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας