Στη Λεμεσό το CASTORO SEI

  22/07/2016 16:03
Στη Λεμεσό το CASTORO SEI

Στο λιμάνι Λεμεσού θα προσαράξει την Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016, το πλωτό εργοστάσιο κατασκευής υποθαλάσσιων αγωγών CASTORO SEI, το οποίο ανήκει στην εταιρεία Saipem. Το CASTORO SEI, το οποίο θα λάβει μέρος στις εργασίες στο κοίτασμα Zhor της Αιγύπτου (Zhor Project), θα παραμείνει στο λιμάνι για περίοδο έξι μηνών. 
 
Το γεγονός ότι το συγκεκριμένο πλοίο, με προσωπικό 200 ατόμων, θα δέσει στο λιμάνι Λεμεσού, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό γεγονός, καθώς θα επωφελήσει διάφορους τομείς και υπηρεσίες της οικονομίας του τόπου.
Προτεινόμενος ναυτιλιακός πράκτορας είναι η εταιρεία Atlas Offshore Operations. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συμβόλαιο ανατέθηκε στην Atlas Offshore Operations, μετά από εντατικές προσπάθειες της εταιρείας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών, την Αρχή Λιμένων Κύπρου, την εταιρεία Saipem και με τη στήριξη του Συνδέσμου Ναυτιλιακών Πρακτόρων Κύπρου.

Τέλος, να σημειωθεί ότι εκτός από τα οικονομικά οφέλη τα οποία θα αποφέρει η προσάραξη του CASTORO SEI στο λιμάνι Λεμεσού, το συγκεκριμένο γεγονός θα προσελκύσει εταιρείες οι οποίες ειδικεύονται στον τομέα παροχής υπηρεσιών στην εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου. 

 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας