Γ. Λακκοτρύπης: Ικανοποιητικό ενδιαφέρον στον Γ’ γύρο αδειοδοτήσεων

  11/07/2016 10:07
Γ. Λακκοτρύπης: Ικανοποιητικό ενδιαφέρον στον Γ’ γύρο αδειοδοτήσεων

Ικανοποιημένος από το ενδιαφέρον που επέδειξαν πετρελαϊκές εταιρείες για τον γ` γύρο χορήγησης αδειών έρευνας υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ, κατά την τριήμερη επίσκεψή του σε Λονδίνο και Χιούστον, δηλώνει ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης, σημειώνοντας ότι το ενδιαφέρον αυτό θα διαφανεί στις 22 Ιουλίου, ημερομηνία κατά την οποία θα καταθέσουν τις προτάσεις τους.
Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, στο περιθώριο του 5ου ετήσιου μνημόσυνου του Αρχιπλοίαρχου Ανδρέα Ιωαννίδη και του Αρχικελευστή Κλεάνθη Κλεάνθους, που σκοτώθηκαν στη φονική έκρηξη στο Μαρί τον Ιούλιο 2011, ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε ότι είναι ικανοποιημένος από τις επαφές που είχε και οι οποίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες, έως τις 22 Ιουλίου, "όπου προσδοκούμε για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα".
"Ο αριθμός των εταιρειών που επέδειξαν ενδιαφέρον είναι μεγάλος, όμως το σημαντικό βέβαια είναι ποιες από αυτές τις εταιρείες θα μας καταθέσουν, στις 22 Ιουλίου, πρόταση ή προτάσεις επί των τεμαχίων τα οποία είναι προς αδειοδότητη", συμπλήρωσε.
Σε ερώτηση κατά πόσο ο αριθμός των εταιρειών είναι μεγαλύτερος από προηγούμενες διαδικασίες αδειοδότησης, ο Υπουργός Ενέργειας υπέδειξε ότι είναι διαφορετική διαδικασία, αφού αυτή τη φορά έχουμε προς αδειοδότηση τρία τεμάχια, ενώ στο δεύτερο γύρο ήταν 12 τα διαθέσιμα τεμάχια.
Από εκεί και πέρα, συνέχισε, υπάρχει και το θέμα του τομέα των υδρογονανθράκων, ο οποίος διέρχεται μια δύσκολη περίοδο, από την άλλη όμως υπάρχει η προοπτική που ανέδειξε και η ανακάλυψη του ΖΟΡ στην αιγυπτιακή ΑΟΖ, "οπόταν όλα αυτά μας κάνουν συγκρατημένα αισιόδοξους για τις 22 Ιουλίου, όπου αναμένουμε την κατάθεση των προτάσεων".
"Από εκεί και πέρα ότι πούμε επιπλέον αυτή τη στιγμή είναι αχρείαστο. Ας αναμένουμε ακόμα μερικές μέρες να δούμε στις 22 Ιουλίου τι προτάσεις θα παραλάβουμε", ανέφερε τέλος ο Υπουργός Ενέργειας.
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας