Βλέπει TOTAL την Τετάρτη ο Αναστασιάδης

  05/07/2016 15:29
Βλέπει TOTAL την Τετάρτη ο Αναστασιάδης

Υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από τις εταιρείες για την κυπριακή ΑΟΖ, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος προανήγγειλε ότι την Τετάρτη 6 Ιουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με την εταιρεία TOTAL.
 
Σημείωσε παράλληλα ότι αν δεν προηγηθεί λύση του Κυπριακού δεν μπορεί να περάσει αγωγός προς την Τουρκία μέσα από την κυπριακή ΑΟΖ.
 
Σε δηλώσεις του στου δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε σήμερα δύο πολύ εποικοδομητικές συναντήσεις με τους επικεφαλής των εταιρειών Delek και ΕΝΙ.  
 
Πρόσθεσε ότι κατά τις συναντήσεις συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα υφιστάμενα συμβόλαια των δύο εταιρειών εντός της κυπριακής ΑΟΖ, ο τρίτος γύρος αδειοδότησης για τον οποίον θα πρέπει να δηλωθεί ενδιαφέρον μέχρι τις 22 Ιουλίου και η γεωστρατηγική σημασία της Ανατολικής Μεσογείου σε σχέση με την υλοποίηση ενεργειακών σχεδιασμών.
 
Ο Εκπρόσωπος εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του Προέδρου της Δημοκρατίας από τις συναντήσεις και σημείωσε πως το μεσημέρι της Τετάρτης ο Πρόεδρος θα δεχθεί αντιπροσωπεία της εταιρείας TOTAL μετά από σχετικό αίτημα της.
 
«Υπάρχει γενικότερα αυξημένο ενδιαφέρον από εταιρείες, κάτι που χαιρετίζουμε, είναι ψήφος εμπιστοσύνης για την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και γενικότερα για την περιοχή και θα πρέπει να αναμένουμε πώς θα μετουσιωθεί σε πράξη αυτό το ενδιαφέρον», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης.
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Εκπρόσωπος είπε ότι μετά την είσοδο και της εταιρείας BG στο οικόπεδο 12 υποβλήθηκε νέο σχέδιο ανάπτυξης από τις εταιρείες που μελετήθηκε από τις αρμόδιες Αρχές της Δημοκρατίας.
 
«Σήμερα θα αποσταλούν τα δικά μας σχόλια για την πρόταση της κοινοπραξίας και αναμένουμε το συντομότερο να έχουμε κατάληξη. Και από τις δύο πλευρές υπάρχει επιθυμία για ολοκλήρωση της διαδικασίας το συντομότερο δυνατόν», είπε.
 
Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα περί αγωγού από το Ισραήλ μέσω Τουρκίας που θα περνά μέσα από την κυπριακή ΑΟΖ, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «δεν γίναμε αποδέκτες τέτοιου αιτήματος είτε έκκλησης από το Ισραήλ».
 
Αναφορικά με τις επιλογές της Κύπρο για το φυσικό αέριο, είπε ότι όλα εξαρτώνται απόλυτα από τις ποσότητες. Ερωτηθείς για τις συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας τις επόμενες μέρες με άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του φυσικού αερίου, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον.
 
«Την ίδια στιγμή θέλουμε να είμαστε σοβαροί και αναμένουμε να δούμε πως θα μετουσιωθεί στην πράξη στις 22 Ιουλίου», ανέφερε προσθέτοντας ότι εκείνο που έχει σημασία στο τέλος της ημέρας είναι ποιοί θα εκδηλώσουν πραγματικά ενδιαφέρον.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας