ΕΝΙ: Θέλουμε και θα μείνουμε στην κυπριακή ΑΟΖ

  05/07/2016 14:16
ΕΝΙ: Θέλουμε και θα μείνουμε στην κυπριακή ΑΟΖ

Τη δέσμευση και την βούληση της εταιρείας ENI να παραμείνει στην Κύπρο και να συνεχίσει να επενδύει στο νησί τόσο σε σχέση με τα υφιστάμενα τεμάχια όσο και σε σχέση με πιθανά νέα τεμάχια, εξέφρασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ιταλικής ενεργειακής εταιρείας ENI Κλαούντιο Ντεσκάλζι, μιλώντας ύστερα από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στην οποία συμμετείχε και ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης.
Ανέφερε παράλληλα ότι νέα γεώτρηση από την εταιρεία θα γίνει εντός του 2017.
«Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε την δέσμευση, την αφοσίωσή μας στη χώρα. Συζητήσαμε για τα τρία υπάρχοντα τεμάχιά μας (2,3,9) για τον προγραμματισμό στο μέλλον», ανέφερε. Πρόσθεσε ότι συζητήθηκε επίσης ο τρίτος γύρος αδειοδότησης για την κυπριακή ΑΟΖ, για τον οποίο πρέπει να εκδηλώσουν ενδιαφέρον σε μερικές εβδομάδες.
«Επίσης και για αυτό (3ο γύρο αδειοδότησης) εκφράσαμε την δέσμευση, την αφοσίωση και την βούλησή μας να συνεχίσουμε να είμαστε εδώ, να επενδύουμε και πιθανόν να κερδίσουμε, ώστε να αρχίσουμε αμέσως να εργαζόμαστε στα νέα τεμάχια», ανέφερε.
Είπε επίσης ότι συζητήθηκε ο κόμβος φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου που γίνεται όλο και πιο σημαντικός με την Κύπρο την Αίγυπτο και το Ισραήλ.
Όπως είπε η ENI είναι ο πρώτος φορέας εκμετάλλευσης στην Μεσόγειο, όχι μόνο στην Αίγυπτο, αλλά επίσης και στην Λιβύη, την Νιγηρία και την Τυνησία.
«Έτσι θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε την τεχνογνωσία μας, την εμπειρία μας και η θέση μας να είναι πολύ δραστήρια και στην Κύπρο», ανέφερε.
Ερωτηθείς για τα σχέδια της εταιρείας για γεωτρήσεις, ο κ. Ντεσκάλζι ανέφερε ότι αυτό θα εξαρτηθεί και από τα αποτελέσματα του τρίτου γύρου, ενώ το θέμα είναι υπό συζήτηση. Η γεώτρηση είπε, θα γίνει σίγουρα το 2017.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας