Λεβιάθαν: Αρχική επένδυση $120 εκατ. από Delek - Avner

  05/07/2016 11:53
Λεβιάθαν: Αρχική επένδυση $120 εκατ. από Delek - Avner

Οι εταίροι στο Λεβιάθαν Delek και Avner κοινοποίησαν την Τετάρτη (22 Ιουνίου) το πρωί στο χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ ότι μαζί με τον φορέα εκμετάλλευσης της άδειας Noble Energy θα πραγματοποιήσουν μια αρχική επένδυση 120 εκατ. δολάρια για την ανάπτυξη του κοιτάσματος, όπως αναφέρεται στην ισραηλινή διαδικτυακή εφημερίδα Globes.
 
Επίσης, οι εταίροι αναφέρουν ότι βρίσκονται σε συζητήσεις με διάφορους φορείς για την εξαγωγή φυσικού αερίου.
 
Τα $120 εκατομμύρια θα δαπανηθούν για τις υπηρεσίες μηχανικής και την προμήθεια εξοπλισμού και υπηρεσιών για την ανάπτυξη του κοιτάσματος.
 
Παρά το γεγονός ότι το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ δεν έχει ακόμα εγκρίνει τη συμφωνία πλαίσιο για το φυσικό αέριο με την ηπιότερη ρήτρα σταθερότητας, οι εταίροι ανέφεραν ότι βρίσκονται σε συνομιλίες με πιθανούς πελάτες, τόσο στο Ισραήλ όσο και στο εξωτερικό, για τις συμβάσεις προμήθειας φυσικού αερίου.
 
Οι εταίροι εξακολουθούν να εκτιμούν ότι το φυσικό αέριο θα αρχίσει να ρέει από Λεβιάθαν από το τέταρτο τρίμηνο του 2019.
 
Σύμφωνα με την Globes, οι εταίροι στο Λεβιάθαν έλαβαν ώθηση από την Τουρκία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αφού σύμφωνα με αναφορές το Ισραήλ και η Τουρκία θα υπογράψουν συμφωνία για την εξομάλυνση των διπλωματικών τους σχέσεων, την επόμενη εβδομάδα.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας