Σημαντικές επαφές Αναστασιάδη με ενεργειακούς κολοσσούς

  05/07/2016 09:26
Σημαντικές επαφές Αναστασιάδη με ενεργειακούς κολοσσούς

Σημαντικές επαφές με επικεφαλής ενεργειακών κολοσσών που επισκέπτονται την Κύπρο θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, με την ευκαιρία της περιόδου εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το τρίτο γύρο αδειοδότησης σε τεμάχια εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, που λήγει στις 22 Ιουλίου.
 
Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα δεχθεί στις 10.00 αντιπροσωπεία της ισραηλινής Delek Group, ενώ στις 11.00 θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία της ιταλικής ΕΝΙ.
 
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης είχε δηλώσει ότι είναι θετικό το γεγονός  ότι υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για τον τρίτο γύρο αδειοδότησης,  προσθέτοντας πως αυτό αποτελεί μια ξεκάθαρη ψήφο εμπιστοσύνης για την οικονομική αποκλειστική ζώνη της Κυπριακής  Δημοκρατίας .  
 
Ευελπιστούμε, ανέφερε, ότι  αυτό το κατ’ αρχήν ενδιαφέρον θα μετουσιωθεί και σε συγκεκριμένη εκδήλωση ενδιαφέροντος πριν από τις 22 Ιουλίου οπότε ολοκληρώνεται ο τρίτος κύκλος αδειοδότησης .
 
Πέραν των επαφών του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης θα έχει επαφές στη Βρετανία και στις ΗΠΑ για να συζητήσει με εταιρείες που έχουν εκδηλώσει κατ’ αρχήν ενδιαφέρον.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας