Σχέδιο ενεργειακής μετάβασης παρουσίασε η Γερμανία

  17/01/2020 06:57
Σχέδιο ενεργειακής μετάβασης παρουσίασε η Γερμανία

Περιεχόμενο αποκτά στη Γερμανία το παλιό σύνθημα των Οικολόγων «Πυρηνική ενέργεια, όχι ευχαριστώ». σε μια προσπάθεια λήψης αποδοτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Η κυβέρνηση αποφάσισε τον τερματισμό λειτουργίας των πυρηνικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και την εγκατάλειψη του άνθρακα ως πηγή ενέργειας έως το 2038. Κυβερνητική επιτροπή συστάθηκε πριν από έναν χρόνο για να εκπονήσει το σχέδιο ενεργειακής μετάβασης.

Η υπουργός Περιβάλλοντος της Γερμανίας Σβένια Σούλτσε, προερχόμενη από το σοσιαλδημοκρατικό SPD, υπογράμμισε το μήνυμα που εκπέμπει διεθνώς η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.

«Οι διαπραγματεύσεις ήταν σκληρές. Διήρκησαν πολύ καιρό, παρά πολύ κατά την άποψή μου, αλλά το αποτέλεσμα είναι καλό. Είμαστε η πρώτη χώρα που δεσμεύεται να διακόψει τη χρήση πυρηνικής ενέργειας και άνθρακα στέλνοντας έτσι ένα σημαντικό μήνυμα στη διεθνή κοινότητα».

Διερυμένη επιτροπή στελεχών της κυβέρνησης και εκπροσώπων των ομόσπονδων κρατιδίων συστάθηκε πριν από έναν χρόνο για να εκπονήσει το σχέδιο ενεργειακής μετάβασης.

Το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει αποζημιώσεις πολλών δισεκατομμυρίων και αντισταθμιστικά οφέλη για τα κρατίδια που επηρρεάζονται.

Ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι ακτιβιστές για το περιβάλλον καθώς διασώζεται το υπεραιωνόβιο δάσος του Χάμπαχ.

ΠΗΓΗ: energypress.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας