Γαλλία: Απρίλιο του 2021 "λουκέτο" στη μονάδα άνθρακα Havre ισχύος 580 MW

  13/01/2020 06:56
Γαλλία: Απρίλιο του 2021 "λουκέτο" στη μονάδα άνθρακα Havre ισχύος 580 MW

Την 1η Απριλίου του 2021 θα κλείσει το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο τον άνθρακα και ισχύος 580 MW, Havre, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Ενέργειας της Γαλλίας.

Το κλείσιμο της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας είναι μέρος του κυβερνητικού σχεδίου να αποσύρει τα 3,000 MW μονάδων άνθρακα μέχρι το τέλος του 2022, προκειμένου να πετύχει τους στόχους περιορισμού των εκπομπών άνθρακα στον ενεργειακό τομέα, προωθώντας ταυτόχρονα τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Το εργοστάσιο της Χάβρης διαχειρίζεται η κρατική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας EDF και αποτελεί το μία από τις πέντε εναπομείνασες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καυσίμο τον άνθρακα στη Γαλλία.

Δύο εξ αυτών, είναι στο σταθμό Cordemais και ισχύος 580 MW η κάθεμια. Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του διεθνούς πρακτορείου Reuters, εξετάζεται το ενδεχόμενο να μετατραπούν σε μονάδες καύσης βιομάζας αντί άνθρακα, γεγονός που θα επέτρεπε να συνεχίσουν την λειτουργία τους και μετά το 2022 με κυβερνητική έγκριση.

Οι άλλες δύο μονάδες είναι η Emile Huchet 6 και η Provence 5, συνδυασμένης εγκατεστημένης ισχύος 1,200 MW και ανήκουν στην ενεργειακή εταιρεία EPH και η οποία τις εξαγόρασε από την γερμανική εταιρεία κοινής ωφέλειας Uniper. 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας