Προώθηση ενεργειακών πολιτικών για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων

  30/09/2019 07:34
Προώθηση ενεργειακών πολιτικών για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων

Οι επιχειρήσεις αναπτύσσουν ένα ευρύ φάσμα από δραστηριότητες σε διαφορετικούς τομείς και επηρεάζουν την οικονομική δραστηριότητα αλλά και τις περιβαλλοντικές επιδόσεις της Κύπρου.

Έχει αναγνωριστεί ότι το υψηλό λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων συμβάλλει αρνητικά στην ανταγωνιστικότητα τους και αυτό αντικατοπτρίζει τις αδυναμίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας στον τομέα της ενεργειακής απόδοσης και εξοικονόμησης αλλά και την εξάρτησή της από τις εισαγωγές πετρελαίου.

Στα πλαίσια διερεύνησης ενεργειών που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, το Ενεργειακό Γραφείο Kύπρου οργάνωσε θεματικές επισκέψεις με επιλεγμένους οργανισμούς και φορείς του ευρωπαϊκού έργου RESOR, με προσανατολισμό η ανταλλαγή εμπειριών, βέλτιστών πρακτικών και ενίσχυση των πολίτικων για την προώθηση εξοικονόμησης ενέργειας και ΑΠΕ. Οι συμμετέχοντες που προέρχονταν κυρίως από ευρωπαϊκά νησιά (Κανάρια Νησιά (Ισπανία), Μαδέιρα, Aζόρες (Πορτογαλία), Réunion (Γαλλία) και Ήπειρος (Ελλάδα), είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις του εργαστηρίου FOSS και της Garlsberg, όπου μέσα από τις δραστηριότητες τους εφαρμόζουν και προωθούν πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας και λύσεις ΑΠΕ.

Οι συναντήσεις με επιλεγμένους φορείς θα συνεχιστούν μέσα σε ένα τετραετές πλάνο με στόχο τη δημιουργία ουσιαστικών προτάσεων (Σχέδιο δράσης) πολιτικής και την προώθηση τους στους αρμόδιους φορείς για υλοποίηση. Όλες οι δράσεις του Ενεργειακού Γραφείου συγχρηματοδοτούνται από το ευρωπαϊκό έργο RESOR.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επερχόμενες δραστηριότητες του Ενεργειακού Γραφείου στο τηλ. 22667716 ή στο email: info@cea.org.cy.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας