Ρύπους στα 30 ευρώ αναμένουν οι αναλυτές

InBusinessNews  03/07/2019 09:21
Ρύπους στα 30 ευρώ αναμένουν οι αναλυτές

Οι τιμές των δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων αναμένεται να παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα τον Ιούλιο και θα μπορούσαν να φτάσουν τα 30 ευρώ ανά τόνο αν σημειωθούν κι άλλοι καύσωνες στην Ευρώπη, όπως επισήμαναν αναλυτές στο Montel.

Η Γιαν Κιν του Refinitiv δήλωσε σχετικά ότι οι τιμές του CO2 έχουν γίνει πολύ ευαίσθητες στις διακυμάνσεις της ζήτησης για ηλεκτρισμό από τη στιγμή που τέθηκε σε ισχύ το ειδικό αποθεματικό του ETS.

Σε περίπτωση που έρθουν και άλλα κύματα καύσωνα, η αυξημένη ζήτηση θα στηρίξει την αγορά CO2, καθώς οι συμμετέχοντες θα φροντίσουν να προμηθευτούν δικαιώματα πριν τον Αύγουστο, σημείωσε.

Αξίζει να αναφερθεί ότι για τον Ιούλιο έχει προγραμματιστεί η δημοπράτηση 61 εκατ. δικαιωμάτων, δηλαδή 15 εκατ. περισσότερα από τον Ιούνιο. Η ποσότητα του Ιουλίου είναι μικρότερη κατά 32 εκατ. σε σύγκριση με τον περσινό Ιούλιο. Αντίστοιχα, τον Αύγουστο προγραμματίζεται η δημοπράτηση μόλις 28 εκατ. δικαιωμάτων.

"Σήμερα βλέπουμε τιμές στα 26,70 ευρώ, αλλά καθώς θα πλησιάζουμε τον Αύγουστο και θα περιοριστεί η προσφορά, θα αυξηθεί η μεταβλητότητα", σχολίασε ο Ματέο Ματσόνι της Icis.

ΠΗΓΗ: energypress.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας