Την πρωτοβουλία της Κύπρου για την κλιματική αλλαγή παρουσίασε ο Καδής

  02/07/2019 10:23
Την πρωτοβουλία της Κύπρου για την κλιματική αλλαγή παρουσίασε ο Καδής

Την πρωτοβουλία της Κύπρου για την κλιματική αλλαγή παρουσίασε σε διεθνή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη στο Άμπου Ντάμπι, από τις 30 Ιουνίου μέχρι την 1η Ιουλίου 2019, τις εργασίες της οποίας άνοιξε με τοποθέτηση του ο ΓΓ του διεθνούς οργανισμού, Αντόνιο Γκουτέρες.
 
Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών αναφέρει ότι «στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Συνόδου, ο κ. Καδής, μεταξύ άλλων, παρουσίασε την εξαγγελθείσα πρωτοβουλία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας σε σχέση με την ανάπτυξη ενός περιφερειακού Σχεδίου Δράσης για συντονισμό των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου και Μέσης Ανατολής σε θέματα κλιματικής αλλαγής».
 
 Στη διεθνή αυτή συνάντηση «έγινε ανασκόπηση των πρωτοβουλιών που αναπτύσσονται σε διεθνές επίπεδο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής καθώς και προετοιμασία της Διάσκεψης Κορυφής του ΟΗΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη στις 23 Σεπτεμβρίου 2019».

Στο περιθώριο της εν λόγω συνάντησης, ο κ. Καδής πραγματοποίησε διμερείς επαφές με την Υπουργό Περιβάλλοντος της Αιγύπτου, Δρ. Jasmine Fouad, τον Υπουργό Περιβάλλοντος της Ιορδανίας, κ. Ibrahim Subhi Al-Shedadeh, τον Υπουργό Κλιματικής Αλλαγής και Περιβάλλοντος Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Δρ. Thani bin Ahmed Al Zeyoudi και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικών Υποθέσεων του Ομάν, κ. Mohammed S. Al Tobi.
 
Κατά τις προαναφερθείσες επαφές, συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις και η συνεργασία με έμφαση στο θέμα της κλιματικής αλλαγής, κατά τις οποίες ο Υπουργός Γεωργίας ενημέρωσε τους ομολόγους του για τα επόμενα βήματα σχετικά με την πρωτοβουλία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. 
 
Ο κ. Καδής πραγματοποίησε επίσης συνάντηση με τον Ειδικό Εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τη Σύνοδο Κορυφής του Σεπτεμβρίου 2019, Luis Alfonso de Alba, τον οποίο επίσης ενημέρωσε για την περιφερειακή πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας για την κλιματική αλλαγή.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας