7% αύξηση εκπομπών σε δύο χρόνια CO2 λόγω ΑΗΚ

InBusinessNews  07/01/2019 08:22
7% αύξηση εκπομπών σε δύο χρόνια CO2 λόγω ΑΗΚ

Κατά 7% αυξήθηκαν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου της ΑΗΚ για την περίοδο 2015-2016. Όπως αναφέρει σε απάντηση του προς τον Βουλευτή Γιώργο Περδίκη ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Καδής, το ποσοστό αυτό οφείλεται στην αύξηση της ζήτησης και κατ’ επέκταση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. 
 
Όπως αναφέρει ο κ. Καδής, ο τομέας της ενέργειας συνεισφέρει κατά 72% στις ετήσιες εθνικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου [36% από εγκαταστάσεις ETS (Emissions Trading System-Σύστημα Εμπορίας Εκπομπών) και 36% από δραστηριότητες εκτός ETS-εκ των οποίων το 2,2% είναι από τις μεταφορές].  Ενόψει αυτού, το Σύστημα Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου αποτελεί βασικό εργαλείο για μείωση της εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου από τον τομέα της ενέργειας.
 
Σημαντική ωστόσο μείωση, προσθέτει, επιτυγχάνεται και από στοχευμένες πολιτικές και μέτρα σε δραστηριότητες εκτός του Συστήματος Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπής.  Η εφαρμογή των συγκεκριμένων πολιτικών και μέτρων συνεισφέρει σε μεγάλο βαθμό στη μείωση της εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου, ώστε να επιτυγχάνεται ο εθνικός στόχος μείωσης των εκπομπών κατά 5% μέχρι το 2020 σε σχέση με το 2005.  
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας