Το πράσινο στην Αγλαντζιά βρίσκεται υπό διωγμό, τονίζει με ανακοίνωση του το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών επαναλαμβάνοντας τη στήριξη του στην κινητοποίηση για την προστασία του πάρκου Αγλαντζιάς.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Κινήματος, "μετά την κατακρεούργηση των εκατοντάδων αιωνόβιων κυπαρισσιών για την διαπλάτυνση της λεωφόρου Αγλαντζιάς- Λάρνακας, τώρα έχουμε ενώπιον μας τα σχέδια για δημιουργία μεγάλου κυκλικού κόμβου στη συμβολή των λεωφόρων Αγλαντζιάς και Ακαδημίας που θα οδηγήσουν στην εγκοπή και άλλων δέντρων".
Σύμφωνα με την ανακοίνωση συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πολιτών που οργανώνεται την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017, στις 06:00 μ.μ., στην συμβολή των λεωφόρων Αγλαντζιάς και Ακαδημίας "πρέπει να δώσει ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως το πάρκο και τα δέντρα δε μπορούν να θυσιάζονται για την όποια -συχνά αμφιλεγόμενη- ανάπτυξη".
"Η υπόθεση αφορά όλους και όλες τους κατοίκους της Λευκωσίας" αναφέρει η ανακοίνωση του Κινήματος προσθέτοντας ότι "το αστικό πράσινο στην πρωτεύουσα συρρικνώνεται και οι ελάχιστοι χώροι πρασίνου και τα αλσύλλια περιορίζονται δραματικά. Δεν πρέπει να μείνουμε απαθείς".