Τριμερής για θαλάσσια ρύπανση

  16/06/2017 08:34
Τριμερής για θαλάσσια ρύπανση

Η πρωτοβουλία της Κύπρου αναφορικά με την ετοιμασία Περιφερειακού Σχεδίου Δράσης για την αντιμετώπιση της Θαλάσσιας Ρύπανσης από πετρελαιοειδή, ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν την Πέμπτη, κατά την τριμερή συνάντηση των Υπουργείων Περιβάλλοντος Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ.
 
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Νίκος Κουγιάλης, ο ομόλογός του από την Ελλάδα Σωκράτης Φάμελλος και η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Περιβάλλοντος του Ισραήλ Galit Cohen, οι οποίοι εξέδωσαν ακολούθως Κοινή Δήλωση, εκφράζοντας ικανοποίηση για την πρόοδο που επετεύχθη.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας, το Σχέδιο Δράσης ετοιμάζεται με τη στήριξη της Γραμματείας της Σύμβασης της Βαρκελώνης των Ηνωμένων Εθνών, για την προστασία της Μεσόγειου και η έναρξη του τοποθετείται τον Οκτώβριο με τη διενέργεια άσκησης αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης.
 
Προστίθεται ότι οι τρεις Υπουργοί εξέφρασαν επίσης ικανοποίηση για τη στενή συνεργασία μεταξύ των τριών χώρων στα θέματα διαχείρισης επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων και προσαρμογής στη Κλιματική Αλλαγή και στην προώθηση σχετικών προηγούμενων αποφάσεων.
 
Μεταξύ άλλων, συζήτησαν θέματα συνεργασίας στους τομείς της διαχείρισης των οικιακών στερεών αποβλήτων και της διαχείρισης της λάσπης από βιολογικούς σταθμούς, ενώ καθόρισαν χρονοδιαγράμματα και συγκεκριμένες δράσεις εκ μέρους της κάθε χώρας.
 
Η επόμενη Υπουργική Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Πίσω στην αρχή της σελίδας