1ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος 

  14/07/2016 14:29
1ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος 

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος,  η Cyta σε συνεργασία με την ανεξάρτητη μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική Περιβαλλοντική Οργάνωση «Πράσινη Ασπίδα» και το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου, διοργάνωσαν το 1ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος  με την ονομασία «Περιβάλλον Συγγνώμη», την Κυριακή, 10 Ιουλίου 2016, στον εκδρομικό χώρο του Φράγματος Ξυλιάτου.
Η εκδήλωση, τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη και σκοπός της ήταν η προώθηση και ανταλλαγή μηνυμάτων που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος. 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης,  η οποία είχε ενημερωτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, οι παρευρισκόμενοι, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ζωντανή μουσική, κυπριακούς χορούς, θεατρική παράσταση, φαγητό και ποτό, να  λάβουν μέρος σε διάφορες δραστηριότητες, καθώς και σε τόμπολα με πλούσια δώρα. Επιπρόσθετα, διοργανώθηκε παιχνίδι «Κρυμμένου Θησαυρού», όπου οι ερωτήσεις αφορούσαν στην ορθή χρήση του κινητού τηλεφώνου και του ασύρματου δικτύου (Wi-Fi), στην προστασία από τις επιπτώσεις έκθεσης σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία κ.ά.
Την ενημέρωση των παρευρισκόμενων γύρω από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και τα κινητά τηλέφωνα, θέμα το οποίο απασχολεί ιδιαίτερα την κοινωνία, ανέλαβε η εταιρεία Netfon Services Ltd. 
Μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις, η Cyta αποδεικνύει με έμπρακτο τρόπο την ευαισθησία της για το περιβάλλον και την προθυμία της για ουσιαστική συνεισφορά στην Αειφόρο Ανάπτυξη με συνεχή προσπάθεια για την ελαχιστοποίηση των αρνητικών επιπτώσεων από την λειτουργία της. Η περιβαλλοντική πολιτική, δεσμεύει τον Οργανισμό, ο οποίος προωθεί συνεχώς ενέργειες που αφορούν στη μείωση κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων, στην ανακύκλωση των αποβλήτων (αλουμίνιο, ξύλο, σίδερο, μπαταρίες, πολυστερίνη, μελάνια εκτυπωτών, καλώδια, κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικό εξοπλισμό), στην επαναχρησιμοποίηση υλικών, καθώς και στη χρήση ανακυκλωμένου χαρτιού.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας