Πρόταση ΧΑΚ για ανάληψη αρμοδιότητας Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρισμού

  06/12/2019 18:13
Πρόταση ΧΑΚ για ανάληψη αρμοδιότητας Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρισμού

Για την υποβολή πρότασης από το ΧΑΚ και συνεργάτες του για ανάληψη της αρμοδιότητας του Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρισμού ενημέρωσε ο Πρόεδρος του Μαρίνος Χριστοδουλίδης Ενεργειακό Συμπόσιο στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΧΑΚ, την παρέμβασή του, μεταξύ άλλων, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι το ΧΑΚ κατέστη στις 18 Δεκεμβρίου 2018, ο έκτος μέτοχος στο Χρηματιστήριο Ενέργειας της Ελλάδος (ΕΧΕ-EnEx), με ποσοστό 10% στο μετοχικό κεφάλαιο του. 

Το χρηματιστήριο αυτό, αναφέρεται, «που λειτουργεί σε σύγχρονα αντίστοιχα πρότυπα, προβλέπεται να αποκτήσει μελλοντικά σημαντική πρόσθετη αξία, ενώ παρέχεται με το διαρκές άνοιγμα των Αγορών, η ευκαιρία προς υλοποίηση εκ μέρους του σημαντικών νέων αναπτυξιακών πρωτοβουλιών».
 
Αναφορά έγινε επίσης στην πρωτοβουλία του ΧΑΚ κατά το 2019, όπου υπέβαλε στις 14 Φεβρουαρίου 2019, μία ολοκληρωμένη πρόταση προς ανάληψη εκ μέρους του, της αρμοδιότητας του Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρισμού, συμβάλλοντας έτσι με ουσιαστικό τρόπο, στην προσπάθεια που καταβάλλεται εδώ και χρόνια, για το άνοιγμα της ελεύθερης Αγοράς Ηλεκτρισμού στην Κύπρο. 
 
Πρόσθεσε ότι το ΧΑΚ, μαζί με τους συνεργάτες του, με τους οποίους είχε υποβάλει τη σχετική πρόταση για τη λειτουργία της Αγοράς Ηλεκτρισμού, (Χρηματιστήριο Ενέργειας Ελλάδος, Χρηματιστήριο Αθηνών), θα είναι επιπλέον έτοιμο για να εξυπηρετήσει αντίστοιχες ανάγκες και στην Αγορά Φυσικού Αερίου της Κύπρου.

«Συνεπώς, θέτουμε από τώρα την εισήγηση, ότι το ΧΑΚ μπορεί και επιθυμεί να συνεισφέρει, στην κάλυψη των αναγκών και για την Αγορά αυτή» ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας