Ο φορτιστής στην ηλεκτροκίνηση που είναι συμβατός με όλες τις μάρκες

Δελτίο Τύπου  29/11/2019 09:12
Ο φορτιστής στην ηλεκτροκίνηση που είναι συμβατός με όλες τις μάρκες

Γεγονός αποτελεί πλέον η άφιξη στην Κύπρο των φορτιστών νέας γενιάς στην ηλεκτροκίνηση, που είναι συμβατοί με όλες τις μάρκες ηλεκτρικών αυτοκινήτων. 

Το νέο προϊόν στην αυτοκίνηση φέρνει στην Κύπρο η EVENERGY, η οποία είναι πρωτοπόρος στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της αποθήκευσης ενέργειας και των φορτιστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων. 

Κατά την πρώτη παρουσίαση της EVENERGY στην Κύπρο που έγινε την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία, επισημάνθηκε ο μακροπρόθεσμος και φιλόδοξος στόχος που έχει θέσει η εταιρεία για τη δημιουργία όλων των αναγκαίων υποδομών που απαιτούνται στην νέα εποχή του e-mobility.

evenergy2

 

Όπως τονίσθηκε από τους ομιλητές, με την παρουσία της στην Κύπρο η εταιρεία συμβάλλει ενεργά στο κοινό αγώνα που θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για όλους για ένα καθαρό περιβάλλον με λιγότερους ρύπους στην ατμόσφαιρα, κάτι που αποτελεί μάστιγα στην Κύπρο.

Ενθάρρυνση και κίνητρα
Ο CEO της EVENERGY CYPRUS Maroun Chabati ανέπτυξε το προφίλ της εταιρείας, τους τομείς δραστηριότητας στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τις λύσεις που προσφέρει στην Κύπρο και το εξωτερικό. Αναφέρθηκε επίσης στις συνεργασίες της εταιρείας με τις μεγάλες αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, τη συνεργασία με τον κολοσσό EVBOX στην ηλεκτρική φόρτιση και λογισμικού διαχείρισης χρέωσης αλλά και κάποια ενδιαφέροντα στατιστικά και τάσεις από την ευρωπαϊκή αγορά που καταδεικνύουν ότι στην Κύπρο επιβάλλεται περαιτέρω ενθάρρυνση και κίνητρα στους επαγγελματίες και στον κόσμο για να στραφεί στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο.
 
Τους στόχους και το όραμα της EVENERGY στην Κύπρο, ανέλυσε ο Σταύρος Στυλιανού Business Development Manager της εταιρείας, ο οποίος αφού υπενθύμισε ότι η ηλεκτροκίνηση είναι ήδη ευρέως διαδεδομένη σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ολλανδία, η Νορβηγία και η Σουηδία, τόνισε πως έφθασε η στιγμή να μεταβούμε και εμείς στην νέα αυτή εποχή. Σημείωσε ωστόσο, ότι για να προχωρήσουμε χρειάζεται να δημιουργηθούν οι κατάλληλες κρατικές δομές και η πολιτεία να δείξει έμπρακτα την θέληση της προς την διάδοση της ηλεκτροκίνησης.
 

evenergy3

 

Στην παρουσίαση της EVENERGY CYPRUS παρέστη και ο επικεφαλής πωλήσεων του ευρωπαϊκού κολοσσού EVEBOX  Ιβάν Μαρτίνεθ, ο οποίος ανέλυσε τις τάσεις της αγοράς στον ευρωπαϊκό χώρο σε σχέση με το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, έδωσε μια πλήρη περιγραφή της εταιρείας EVBOX και την αποστολή της στο να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός μέλλοντος όπου οι καθημερινές μεταφορές θα είναι αυτοσυντηρούμενες και χωρίς εκπομπές, προσφέροντας έξυπνες και κλιμακούμενες λύσεις χρέωσης στα ηλεκτρικά οχήματα σε όλο τον κόσμο.
 

evenergy4
 
Από πλευράς του, ο Δρ. Γιάννης Τοφής εκ μέρους του ερευνητικού κέντρου KIOS του Πανεπιστημίου Κύπρου στον τομέα της ενέργειας, ανέλυσε τα περιβαλλοντικά οφέλη που έχει η χρήση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου σε σύγκριση με τα συμβατικά αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Εξήγησε πώς λειτουργούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, λέγοντας ότι από μηχανικής άποψης είναι πολύ απλούστερα και προβλέπεται να έχουν μεγαλύτερη ωφέλιμη ζωή πράγμα που μπορεί να είναι ευεργετικό για το περιβάλλον. 
 
Tέλος, ο Κυριάκος Κυριάκου Ηλεκτρολόγος μηχανικός και εκπαιδευτής του προγράμματος PV TRIN για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αναφέρθηκε στην ενεργειακή πολιτική που ακολουθείται σήμερα στην Κύπρο και στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί πρόσφατα για ενθάρρυνση της ηλεκτροκίνησης.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας