Με LED ο οδικός φωτισμός του Δήμου Λατσιών

  26/08/2019 08:25
Με LED ο οδικός φωτισμός του Δήμου Λατσιών

Σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων εξασφαλίζει ο Δήμος Λατσιών με την υπογραφή της συμφωνίας την Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019 με την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, για την αντικατάσταση όλων των ενεργοβόρων φωτιστικών του οδικού φωτισμού του δήμου με φωτιστικά LED.

Ανακοίνωση από το Δήμο Λατσιών αναφέρει ότι «εκτιμάται πως η ετήσια εξοικονόμηση σε λογαριασμούς για ηλεκτρική ενέργεια για τον οδικό φωτισμό αναμένεται να ξεπεράσει τις 195 χιλιάδες ευρώ ενώ με βάση το χρονοδιάγραμμα της συμφωνίας, το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου 2020».
 
Συγκεκριμένα, βάσει της συμφωνίας, θα αντικατασταθούν περίπου 3.900 φωτιστικά, που αναμένεται να επιφέρουν εξοικονόμηση ενέργειας μέχρι και 65% της σημερινής κατανάλωσης.
 
 Η υπογραφείσα συμφωνία διαλαμβάνει, επίσης, «την προμήθεια φωτιστικών LED, τα οποία εξασφαλίστηκαν με βάση τον νόμο περί Δημοσίων Συμβάσεων Ν.73(Ι)/2016 από τη θυγατρική εταιρεία της ΑΗΚ, την ESCO AHK LTD, την αντικατάστασή των παλαιών φωτιστικών με τα νέα φωτιστικά, τη διαχείριση των παλαιών φωτιστικών σύμφωνα με τις προβλεπόμενες περιβαλλοντικές πρακτικές και τη συντήρησή τους (υλικά και εργατικά) για περίοδο οκτώ χρόνων από την ημερομηνία εγκατάστασής τους».
 
Τέλος, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, πέραν του ιδιαίτερα σημαντικού οικονομικού οφέλους για τον Δήμο Λατσιών και κατ΄ επέκταση για τους δημότες του, η εν λόγω συμφωνία θα έχει και θετικότατες περιβαλλοντικές συνέπειες, λόγω της μείωσης των περιβαλλοντικών ρύπων που θα επιφέρει η αντικατάσταση του οδικού φωτισμού με φωτιστικά LED.
 
Η συμφωνία υπογράφτηκε από τον Δήμαρχο Λατσιών,  Χρίστο Πιτταρά, τον Αντιδήμαρχο, Κυπριανό Φιλίππου και τον Δημοτικό Σύμβουλο, Κώστα Γεωργίου εκ μέρους του Δήμου Λατσιών και από τον Διευθυντή της ΜΡΔ, Μιχάλη Μιχαήλ, εκ μέρους της ΑΗΚ, στην παρουσία του Δημοτικού Γραμματέα Λατσιών, Δρ Μιχάλη Σωκράτους και του, Μάριου Πέτρακκα εκ μέρους του Ενεργειακού Γραφείου Κυπρίων Πολιτών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας