Σάλπαρε το μεγαλύτερο υβριδικό ROPAX

  07/08/2019 09:55
Σάλπαρε το μεγαλύτερο υβριδικό ROPAX

Την προηγούμενη Πέμπτη ξεκίνησε τα ταξίδια του το μεγαλύτερο plug-in υβριδικό επιβατηγό - οχηματαγωγό (ROPAX) στον κόσμο. Το «Color Hybrid», που βραβεύτηκε ως πλοίο της χρονιάς στην Νορβηγία και παραδόθηκε από τα νορβηγικά ναυπηγεία, Ulstein Verft, στην Color Line, έχει συνολικό μήκος 160 μέτρα, πλάτος 27,1 μέτρα, ενώ μπορεί να φιλοξενεί μέχρι 2.000 επιβάτες και 500 αυτοκίνητα.

Θα κινείται με τη χρήση μπαταριών, ενώ έχει ενσωματώσει περιβαλλοντικές τεχνολογίες σε όλα τα επίπεδα κατασκευής του. Το «Color Hybrid» καταναλώνει πετρέλαιο αλλά και ηλεκτρική ενέργεια, καθώς χρησιμοποιεί μπαταρίες οι οποίες θα επαναφορτίζονται μέσω ειδικού καλωδίου τροφοδοσίας, με ηλεκτρική ενέργεια, από τις εγκαταστάσεις της Color Line στη στεριά, ή θα επαναφορτίζονται από τις γεννήτριες του πλοίου.

Η Gunvor Ulstein, CEO του Ulstein Group ανέφερε ότι η καινοτομία και η παροχή ποιοτικών λύσεων για τους πελάτες των νορβηγικών ναυπηγείων αποτελεί προτεραιότητα για την εταιρεία. Σύμφωνα με τον Trond Kleivdal, διευθύνοντα σύμβουλο της Color Line, η ναυπήγηση του μεγαλύτερου στον κόσμο υβριδικού πλοίου αντικατοπτρίζει τις φιλοδοξίες της εταιρείας για την περαιτέρω ανάπτυξη βιώσιμων και φιλικών προς το περιβάλλον λύσεων για την νορβηγική ναυτιλία.

Στο πλοίο είναι εγκατεστημένα 50 πακέτα μπαταριών της Tesla, κάτιμ που συνιστά πραγματική επανάσταση, αφού η χρήση τους δεν θα αφορά στην εξυπηρέτηση πολύ μικρών αποστάσεων, όπως έγινε πρόσφατα με ένα μικρότερο ηλεκτρικό οχηματαγωγό, επίσης στην Νορβηγία.


Το πλοίο εκτός από τις μπαταρίες, διαθέτει και μια μεγάλη δεξαμενή θέρμανσης. Στη δεξαμενή καταλήγει η απορριπτόμενη θερμότητα, τόσο από τον κύκλο του νερού ψύξης του κινητήρα, όσο και από τα καυσαέρια, ώστε να θερμανθούν οι χώροι του πλοίου. Το πλοίο θα χρησιμοποιηθεί για ταξίδια στη γραμμή Νορβηγία Σουηδία.

ΠΗΓΗ: energia.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας