Συμφωνία Δήμου Στροβόλου-ΑΗΚ για αντικατάσταση του οδικού φωτισμού

InBusinessNews  15/07/2019 11:38
Συμφωνία Δήμου Στροβόλου-ΑΗΚ για αντικατάσταση του οδικού φωτισμού

Σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων εξασφαλίζει ο Δήμος Στροβόλου με την υπογραφή της συμφωνίας την Τετάρτη 10 Ιουλίου με την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, για την αντικατάσταση όλων των ενεργοβόρων φωτιστικών του Οδικού Φωτισμού του Δήμου με φωτιστικά LED. Η συμφωνία υπογράφτηκε από τον Δήμαρχο Στροβόλου,  Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, εκ μέρους του Δήμου Στροβόλου και από τον Διευθυντή της ΜΡΔ, κ. Μιχάλη Μιχαήλ, εκ μέρους της ΑΗΚ.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Δήμου Στροβόλου, βάσει της συμφωνίας, θα αντικατασταθούν περίπου 10.000 φωτιστικά, που αναμένεται να επιφέρουν εξοικονόμηση ενέργειας μέχρι και 65% της σημερινής κατανάλωσης.

Εκτιμάται ότι η ετήσια εξοικονόμηση σε λογαριασμούς για ηλεκτρική ενέργεια για τον οδικό φωτισμό αναμένεται να ξεπεράσει τις €550.000. Με βάση το χρονοδιάγραμμα της Συμφωνίας, το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Απριλίου 2020.

Πέραν του ιδιαίτερα σημαντικού οικονομικού οφέλους για τον Δήμο και κατ΄επέκταση για τους Δημότες Στροβόλου, η εν λόγω Συμφωνία θα έχει και θετικότατες περιβαλλοντικές συνέπειες, λόγω της μείωσης των περιβαλλοντικών ρύπων που θα επιφέρει η αντικατάσταση του οδικού φωτισμού με φωτιστικά LED.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας