Δυσαρέσκεια ΧΑΚ για απόρριψη προτάσεων του για Αγορά Ηλεκτρισμού

  21/06/2019 11:41
Δυσαρέσκεια ΧΑΚ για απόρριψη προτάσεων του για Αγορά Ηλεκτρισμού

Το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και απογοήτευση του για την αντιμετώπιση που έτυχε η Πρόταση που είχε υποβάλει στο Υπουργείο Ενέργειας για ανάληψη εκ μέρους του, της αρμοδιότητας ως Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρισμού.

Ως γνωστό, το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, σε συνεργασία με το Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας Α.Ε. και το Χρηματιστήριο Αθηνών, είχε υποβάλει μία ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη Πρόταση προς το αρμόδιο Υπουργείο Ενέργειας για να προσφέρει μαζί με τους συνεργάτες του όλες τις απαιτούμενες υπηρεσίες για τη λειτουργία και διαχείριση της Ανταγωνιστικής Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Κύπρο, με απώτερο στόχο την επιτάχυνση των εξελίξεων της ενεργειακής αγοράς στην Κύπρο στην κατεύθυνση του Ευρωπαϊκού μοντέλου.

Η πρόταση αυτή, ως αναφέρθηκε από το ΧΑΚ, θα αξιοποιούσε υφιστάμενες γνώσεις και υποδομές του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας, προσφέροντας σημαντικά πλεονεκτήματα κόστους και χρόνου υλοποίησης, καλύπτοντας και μελλοντικές ανάγκες, σε υποδομές και προϊόντα συμπεριλαμβανομένης και της Αγοράς Φυσικού Αερίου.

Ενώ η Πρόταση που υπέβαλε το Χρηματιστήριο, έχει τύχει ξεκάθαρης υποστήριξης από την συντριπτική πλειοψηφία των φορέων της Αγοράς Ενέργειας, το αρμόδιο Υπουργείο βασιζόμενο σε εσφαλμένες υποθέσεις και με μια προειλημμένη και αρνητική στάση  απέρριψε την Πρόταση του ΧΑΚ και κατ’ επέκταση τις προοπτικές που θα μπορούσε αυτή να προσφέρει στην Κυπριακή Οικονομία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας