Γαλλία: Αναζητεί φόρμουλα για την απόσυρση των τελευταίων μονάδων άνθρακα

  03/04/2019 07:22
Γαλλία: Αναζητεί φόρμουλα για την απόσυρση των τελευταίων μονάδων άνθρακα

Έναν «οδικό χάρτη» για την απόσυρση των τεσσάρων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο τον άνθρακα περιμένει ο Υπουργός Οικολογίας της Γαλλίας Francois de Rudy από τον Γάλλο Διαχειριστή του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας RTE, όπου και θα αποτυπώνονται τα βήματα προς το "σβήσιμο" των μονάδων μέχρι το 2022.

Στα σχέδια της γαλλικής κυβέρνησης είναι η απόσυρση των εναπομεινάντων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο τον άνθρακα που λειτουργούν από την γαλλική εταιρεία EDF και την γερμανική Uniper, στα πλαίσια των προσπαθειών για περιορισμό των εκπομπών άνθρακα.

Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένοι σταθμοί υπολογίζονται στα 3.000 MW εγκατεστημένης ισχύος.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters, ο Υπουργός είχε ζητήσει από την RTE την εκπόνηση μελέτης αναφορικά με τις ενεργειακές ανάγκες της Γαλλίας και την ασφάλεια εφοδιασμού πριν ληφθεί η απόφαση το προσεχές καλοκαίρι για το αν θα προχωρήσει εν τέλει η μετατροπή της μονάδας άνθρακα Cordemais, ισχύος 1,200 MW σε μονάδα βιομάζας για την παραγωγή ενέργειας. Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος σταθμός λειτουργεί από την EDF.

Τέλος, να προσθέσουμε πως ανάλογες κινήσεις προετοιμασίας γίνονται και σε θεσμικό επίπεδο, καθώς ο Γάλλος αξιωματούχος έχει ζητήσει από το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της Γαλλίας, το Συμβούλιο του Κράτους, να εξετάσει ασφαλείς «νομικές οδούς» για το κλείσιμο των μονάδων που λειτουργούν από τις παραπάνω δύο εταιρείες, προφανώς προς αποφυγήν προσκομμάτων.

ΠΗΓΗ: energypress.gr
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας