Ηνωμένο Βασίλειο: Σε επίπεδα ρεκόρ το μερίδιο ΑΠΕ στην ηλεκτροπαραγωγή

InBusinessNews  29/03/2019 08:27
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε επίπεδα ρεκόρ το μερίδιο ΑΠΕ στην ηλεκτροπαραγωγή

Το μερίδιο των ΑΠΕ στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο ανήλθε σε νέα επίπεδα ρεκόρ, αντιπροσωπεύοντας το 1/3 το 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από το ενεργειακό τμήμα BEIS.

Ειδικότερα, η πράσινη ενέργεια αντιπροσωπεύει το 33.3% της συνολικής παραγωγής, υψηλότερο κατά 3.9% από το 2017, όπως αποτυπώνεται στα στατιστικά στοιχεία της έκθεσης.

Σε επίπεδα ρεκόρ βρέθηκε και το αιολικό δυναμικό της χώρας αποτελώντας το 17.1% της συνολικής παραγωγής Η/Ε, με το 9.1% να προέρχεται από τους χερσαίους αιολικούς σταθμούς και 8% να είναι το μερίδιο των υπεράκτιων αιολικών.

Η αναπληρώτρια διευθύνων σύμβουλος της Renewable UK τονίζει ότι τα εν λόγω νούμερα με την παραγωγή ΑΠΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο αποδεικνύουν το εξαιρετικό momentum όπου βρίσκεται η αγορά ΑΠΕ με σημαντική μείωση του κόστους σε παγκόσμιο επίπεδο στα χερσαία και υπεράκτια αιολικά πάρκα.

Από την πλευρά του ο διευθυντής της Orsted Matthew Wright σημειώνει, επίσης, ότι «Η συνέχιση της ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας  σε κλίμακα είναι ουσιαστικής σημασίας, και αναδεικνύει τι πρέπει να γίνει στην πορεία».

Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν παραγωγή ΑΠΕ στη Σκωτία φτάνοντας τις 26,708 GWh το 2018, ποσότητα ρεκόρ. Συγκεκριμένα, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, αυξημένη κατά 6.1% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, αρκεί για να τροφοδοτήσει τα νοικοκυριά της Σκωτίας για περισσότερο από 2,5 χρόνια.

Σε ότι αφορά το υπεράκτιο αιολικό δυναμικό της Σκωτίας η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκε στις 1369 GWh το 2018 από 616 GWh ένα χρόνο πριν, ενώ αυξητική πορεία είχε και η εγκατεστημένη ισχύ φτάνοντας τα 623 MW από 246 MW.

ΠΗΓΗ: energypress.gr
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας