Η Ρωσία λειτουργεί νέους σταθμούς Ηλεκτροπαραγωγής στην Κριμαία

  14/03/2019 09:10
Η Ρωσία λειτουργεί νέους σταθμούς Ηλεκτροπαραγωγής στην Κριμαία

Η Ρωσία σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία δύο νέους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Κριμαία, στις 18 Μαρτίου, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές.

Οι σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Κριμαία είχαν βρεθεί στο επίκεντρο ενός διεθνούς σκανδάλου, αφότου η γερμανική Siemens είχε ανακοινώσει ότι δύο  τουρμπίνες φυσικού αερίου, κατασκευής της, είχαν τοποθετηθεί στους σταθμούς χωρίς να το γνωρίζει η εταιρεία και κατά παράβαση των κυρώσεων που έχει επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα επισκεφθεί την Κριμαία για να παραστεί σε εκδηλώσεις για την πέμπτη επέτειο από την προσάρτηση της περιοχής, το 2014.

Οι δύο σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, που βρίσκονται στην Σεβαστούπολη και στην Συμφερούπολη, θα τεθούν σε πλήρη λειτουργία, ενώ σύμφωνα με τις πηγές του πρακτορείου, στα εγκαίνια του σταθμού της Σεβαστούπολης θα παραστεί ο Ρώσος πρόεδρος.
 
Η ρωσική εταιρεία Technopromexport που έχει κατασκευάσει τους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση, όπως έπραξε και το ρωσικό υπουργείο Ενέργειας.

Η Ρωσία άρχισε να κατασκευάζει τους σταθμούς αυτούς στην Κριμαία για να τροφοδοτήσει με ηλεκτρική τη χερσόνησο, αλλά κατά την κατασκευή τους παρουσιάστηκε εμπλοκή εξαιτίας των διεθνών κυρώσεων.

Η Siemens είχε ανακοινώσει πως η Ρωσία μετέφερε στα κρυφά, ορισμένες από τις τουρμπίνες της στην Κριμαία, παρά τις ευρωπαϊκές κυρώσεις που απαγόρευαν την μεταφορά ενεργειακής τεχνολογίας στην Κριμαία.

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας είχε υποστηρίξει, από την πλευρά του, ότι οι τουρμπίνες που μεταφέρθηκαν στην Κριμαία δεν ήταν της Siemens, αλλά ήταν έργο Ρώσων εμπειρογνωμόνων που αξιοποίησαν ρωσική τεχνολογία.
 
energia.gr

 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας