Γαλλική αρωγή στην κατασκευή του πυρηνικού σταθμού Ακούγιου

  31/01/2019 09:43
Γαλλική αρωγή στην κατασκευή του πυρηνικού σταθμού Ακούγιου

Συμφωνία συνεργασίας σε θέματα προτύπων ασφαλείας κατά την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού Ακούγιου στη Τουρκία, υπέγραψε η κατασκευάστρια εταιρεία, Akkuyu Nuclear με μια γαλλική εταιρεία, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Παράλληλα με το εξαετές συμβόλαιο, η γαλλική εταιρεία Assystem θα αναλάβει την επίβλεψη της κατασκευής των υποδομών του πυρηνικού σταθμού με σκοπό την καλύτερη τήρηση των προτύπων ασφαλείας σε πυρηνικές μονάδες, όπως αυτά καθορίζονται από την αρχή ατομικής ενέργειας της Τουρκίας.

«Το έργο συμπληρώνει τη δέσμευση της Assystem για την ανάπτυξη της πυρηνικής ενέργειας παγκοσμίως, καθώς είμαστε πεπεισμένοι ότι η εν λόγω πηγή ενέργειας θα παίξει ένα όλο και πιο σημαντικό ρόλο στη παγκόσμια χρήση ενέργειας ουδέτερης ανθρακικού αποτυπώματος στο μέλλον. Προσπαθούμε πάντα να κάνουμε τα πυρηνικά προγράμματα επιτυχημένα, πιο ανταγωνιστικά και ασφαλέστερα σε ολόκληρο τον πλανήτη και αυτό αποτελεί μια απεικόνιση αυτής της συνεχιζόμενης προσπάθειας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της γαλλικής εταιρείας, Stephane Aubarbier.
 
energypress.gr
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας