ΟΕΒ: Πιέζει για net-billing και net-metering

  17/05/2018 08:08
ΟΕΒ: Πιέζει για net-billing και net-metering

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) καλεί το Υπουργείο Ενέργειας και την PAEK όπως επισπεύσουν την απόφαση τους για την μέθοδο εφαρμογής του σχεδίου συμψηφισμού λογαριασμών (net-billing) καθώς και για την επέκταση του σχεδίου συμψηφισμού μετρήσεων (net-metering) σε 10ΚW για οικίες και επιχειρήσεις. Η λειτουργία των πιο πάνω σχεδίων θα έχει αναμφίβολα σημαντικά οφέλη στις επιχειρήσεις, τους οικιακούς καταναλωτές καθώς και στο περιβάλλον. Την εξαγγελία για τα δύο αυτά σχέδια είχε κάνει ο Υπουργός Ενέργειας κος Λακκοτρύπης τον περασμένο Μάρτιο κατά τα εγκαίνια της έκθεσης SAVENERGY που διοργανώνει η ΟΕΒ.
 
Με την εφαρμογή του σχεδίου net-billing, το ρεύμα που θα παράγεται από τις επιχειρήσεις και θα αποτελεί πλεόνασμα, δεδομένου ότι έχουν καλυφθεί οι στιγμιαίες ηλεκτρικές ανάγκες της επιχείρησης,  θα πωλείται στην ΑΗΚ στο ύψος του εκάστοτε κόστους αποφυγής. Επομένως, με το σχέδιο αυτό οι επιχειρήσεις θα μπορούν να μειώσουν ή/και εκμηδενίσουν το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας, με ενδεχόμενο οικονομικού οφέλους από τυχόν πλεόνασμα ενέργειας που θα διοχετεύεται στο δίκτυο.
 
Η ΟΕΒ, ο Σύνδεσμος Μεγάλων Καταναλωτών Ηλεκτρικής Ενέργειας και ο Σύνδεσμος Εταιρειών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Κύπρου (ΣΕΑΠΕΚ), που είναι ενταγμένοι στη δύναμη της ΟΕΒ, συμμετέχουν στο διάλογο που διεξάγεται εδώ και αρκετούς μήνες και η συμβολή τους στην προώθηση των αποφάσεων είναι ουσιαστική και καταλυτική.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας