24η Γενική Συνέλευση του MEDREG στην Κύπρο

  11/12/2017 11:42
24η Γενική Συνέλευση του MEDREG στην Κύπρο

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της ως Μέλος του Οργανισμού των Ρυθμιστών Ενέργειας για το Αέριο και τον Ηλεκτρισμό της Μεσογείου (Association of the Mediterranean Regulators for Electricity and Gas - MEDREG) ο οποίος υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Ε.Ε.), φιλοξένησε στις 29 Νοεμβρίου, 2017 στο Ξενοδοχείο Lordos Beach Hotel στη Λάρνακα, την 24η Γενική Συνέλευση των Μελών του MEDREG. 

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΡΑΕΚ, κύριος στόχος του Οργανισμού Συνεργασίας είναι η προώθηση ενός σταθερού και εναρμονισμένου ρυθμιστικού πλαισίου στην Ευρω-Μεσογειακή Αγορά Ενέργειας προς όφελος των καταναλωτών ενέργειας και των δυο περιφερειών, μέσω ανταλλαγής πληροφοριών, εμπειρογνωμοσύνης και ορθών πρακτικών μεταξύ των μελών. 

Στη Γενική Συνέλευση, προστίθεται, παρευρέθηκαν εκπρόσωπος της Ε.Ε., η Γραμματεία του MEDREG, εκπρόσωποι των Ρυθμιστικών Αρχών Αλγερίας, Αιγύπτου, Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Γαλλίας, Ελλάδας, Ιορδανίας, Ισπανίας, Ισραήλ, Ιταλίας, Κύπρου, Μάλτας, Πορτογαλίας, Σλοβενίας, Τουρκίας και εκπρόσωποι του Υπουργείου Ενέργειας και Ύδατος του Λιβάνου. 

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, σημειώνεται, αναλύθηκε μεταξύ άλλων το πρόγραμμα εργασίας των ομάδων εργασίας για τον ηλεκτρισμό, το αέριο, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, των καταναλωτών και των θεσμικών θεμάτων. Τέλος, αναφέρεται, συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν τις πλατφόρμες ηλεκτρισμού, αερίου και ανανεώσιμων πηγών της Ένωσης της Μεσογείου (Union for the Mediterranean). 

Περισσότερες πληροφορίες για τον Οργανισμό MEDREG στην ιστοσελίδα http://www.medreg-regulators.org/
 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας