Ενημερωτική συνάντηση με τη ΡΑΕΚ είχε ο Στ. Μαλάς

  31/10/2017 14:03
Ενημερωτική συνάντηση με τη ΡΑΕΚ είχε ο Στ. Μαλάς

Την ανάγκη εκπόνησης εντός στρατηγικού σχεδιασμού για την ενέργεια που θα αφορά είτε την διαχείριση του ηλεκτρικού ρεύματος από τις διάφορες πηγές ενέργειες είτε το φυσικό αέριο, αλλά και την ανάγκη παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές μέσω συμπλεγμάτων κοινοτήτων, εξέφρασε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς.
 
Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση με την ΡΑΕΚ, που έγινε στα γραφεία της Αρχής σήμερα Τρίτη, ο κ. Μαλάς  είπε ότι είχε μια «πολύ ενδελεχή ενημέρωση» από τον Πρόεδρο και τα μέλη της ΡΑΕΚ και πρόσθεσε ότι στηρίζει ανεπιφύλακτα τους ανεξάρτητους θεσμού είτε αυτοί προβλέπονται από το Σύνταγμα είτε από νομοθετική ρύθμιση.
 
Ένα ευνοούμενο κράτος θα πρέπει η πολιτεία να δίνει εκείνες τις εξουσίες που παρέχει ο νόμος και να μην επεμβαίνει στην λειτουργία των ανεξάρτητων θεσμών, πρόσθεσε.
 
Ο κ. Μαλάς είπε ότι αυτή η Κυβέρνηση δεν έχει ενεργειακό σχεδιασμό είτε για την διαχείριση του ηλεκτρικού ρεύματος από τις διάφορες πηγές ενέργειες είτε αυτό αφορά το φυσικό αέριο και πρόσθεσε ότι "επιβάλλεται ένας στρατηγικός σχεδιασμός έτσι ώστε να μπορούν να γίνουν οι σωστές αποφάσεις δεδομένης και της ενεργειακής ένωσης η οποία θα επέλθει μέχρι το 2030".
 
Ανέφερε επίσης ότι στηρίζει και την ελευθεροποίηση και της αγοράς ηλεκτρικού ρεύματος αλλά θεωρούμε, όπως είπε, ότι «είναι υποχρέωση της πολιτείας να στηρίζει τον καταναλωτή και ιδιαίτερα τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού».
 
Ο κ. Μαλάς είπε ότι, πέρα από την εκπόνηση μιας στρατηγικής την οποία η Κυβέρνηση του θα έχει, «έχουμε ως καινοτόμα πρόταση την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές να την υλοποιούν συμπλέγματα κοινοτήτων είτε αυτά είναι τα κοινοτικά συμβούλια συνεργαζόμενα, είτε αυτά είναι κάτοικοι των χωριών».
 
«Είναι πολύ σημαντικό να στηρίξουμε την ύπαιθρο και μέσα στην ευρύτερη πολιτική μας στήριξη της υπαίθρου θέλουμε την παραγωγή ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές να την παράγουν κατά προτεραιότητα τα χωριά και οι κάτοικοι τους», πρόσθεσε.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας