ΟΕΒ: Διαχειριστής ενέργειας ο Παναγιώτης Καστανιάς

InBusinessNews  13/10/2017 11:58
ΟΕΒ: Διαχειριστής ενέργειας ο Παναγιώτης Καστανιάς

Οι πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις για την ενεργειακή απόδοση, συστήνουν τον ορισμό διαχειριστή ενέργειας, ο οποίος αναλαμβάνει να παρακολουθεί τα θέματα χρήσης ενέργειας στην επιχείρηση ή οργανισμό στην οποία εργάζεται και αναλαμβάνει τον προγραμματισμό και την παρακολούθηση δράσεων για αύξηση της ενεργειακής απόδοσης και της μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας (ΚΔΠ 344/2016).

Ως διαχειριστής ενέργειας ορίζεται ένα άτομο που έχει τις γνώσεις και τις ικανότητες να διενεργεί την πιο πάνω εργασία, αφού παρακολουθήσει εκτεταμένα προγράμματα κατάρτισης που παρέχονται από αδειούχους εκπαιδευτικούς οργανισμούς. Τα καθήκοντα του διαχειριστή ενέργειας περιγράφονται αναλυτικά στο σχετικό κανονισμό.

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα των μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας, ορίζει ως διαχειριστή ενέργειας τον Παναγιώτη Καστανιά, Λειτουργό της Υπηρεσίας Ενέργειας & Περιβάλλοντος της ΟΕΒ, ο οποίος αναλαμβάνει να διεκπεραιώνει όλες τις σχετικές εργασίες που σχετίζονται με την εισήγηση μέτρων για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και διορθωτικών ενεργειών, την ενημέρωση του προσωπικού και των επισκεπτών, τον εντοπισμό προβληματικού εξοπλισμού κ.α.

Η ΟΕΒ παροτρύνει τα Μέλη της να προχωρήσουν στον ορισμό κατάλληλα καταρτισμένου διαχειριστή ενέργειας γιατί τα οφέλη είναι πολλαπλά, που πέραν των περιβαλλοντικών που σχετίζονται με τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος, θα μειώνουν σημαντικά και συστηματικά το κόστος ενέργειας τους. 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας