Σε εφαρμογή η Online πιστοποίηση ενεργειακής απόδοσης κτιρίων

  25/09/2017 11:50
Σε εφαρμογή η Online πιστοποίηση ενεργειακής απόδοσης κτιρίων

Η Υπηρεσία Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, ως η Αρμόδια Αρχή για την Ενεργειακή Πιστοποίηση των Κτιρίων ανακοινώνει τα ακόλουθα: 

  1. Στα πλαίσια εκσυγχρονισμού της διαδικασίας υποβολής και καταχώρησης των Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) κτιρίου η Υπηρεσία Ενέργειας έχει αναπτύξει μια διαδικτυακή εφαρμογή μέσω της οποίας οι ειδικευμένοι εμπειρογνώμονες θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ΠΕΑ για καταχώρηση στο μητρώο των ΠΕΑ κτιρίων.
  2. Το νέο σύστημα για την Ενεργειακή Πιστοποίηση των Κτιρίων τίθεται σε εφαρμογή στις 25 Σεπτεμβρίου του 2017 και θα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου www.mcit.gov.cy και στον σύνδεσμο http://epc.mcit.gov.cy. 
  3. Οι οδηγίες χρήσης θα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου/Υπηρεσία Ενέργειας/Ενεργειακή Απόδοση Κτιρίων/Ειδικευμένοι Εμπειρογνώμονες καθώς και στην ιστοσελίδα του νέου συστήματος.
  4. Τέλος, σημειώνεται ότι τα αιτήματα ανανέωσης εγγραφής ειδικευμένων εμπειρογνωμόνων στο αντίστοιχο μητρώο θα πρέπει να υποβάλλονται μόνο μέσω του νέου συστήματος.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας