Μείωση κόστους στα ηλεκτικά οχήματα επιδιώκει η Volvo

  21/07/2017 18:02
Μείωση κόστους στα ηλεκτικά οχήματα επιδιώκει η Volvo

Η αυτοκινητοβιομηχανία Volvo ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει τη συνεργασία της με τις εταιρείες αυτοκινήτων του κινεζικού ομίλου Geely, στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη μείωση του κόστους στα ηλεκτρικά οχήματα.

H Zhejiang Geely Holding είναι η μητρική εταιρεία της Volvo. Ελέγχει επίσης την αυτοκινητοβιομηχανία Geely Auto και τη νέα μάρκα Lynk & Co.

Στη συμφωνία, που ανακοινώθηκε χθες, η Volvo και ο όμιλος συμμετοχών Geely θα σχηματίσουν κοινοπραξία, στην οποία θα ελέγχουν ποσοστό 50% έκαστη, για την ανάπτυξη της τεχνολογίας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η εταιρεία που θα έχει τον ηγετικό ρόλο στην κοινοπραξία θα κατέχει την τεχνολογία και οι άλλες εταιρείες θα έχουν πρόσβαση μέσω αδειών που θα λάβουν από την κοινοπραξία, μειώνοντας έτσι τα κόστη. 

Επίσης, η Volvo θα αποκτήσει μειοψηφικό μερίδιο στην Lynk & Co.  

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα αυτόν τον μήνα η Volvo είπε ότι κάθε όχημα που θα πωλεί μετά το 2019 θα είναι είτε υβριδικό είτε πλήρως ηλεκτρικό. Είναι η πρώτη μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, διεθνώς, που θέτει μία συγκεκριμένη ημερομηνία για την παύση παραγωγής των οχημάτων που έχουν μόνο κινητήρα εσωτερικής καύσης. 

Πηγή: energia.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας