ΑΗΚ: «Πράσινο φως» στις ηγεσίες των Συντεχνιών

Κώστας Μηλικούρης  19/06/2017 15:36
ΑΗΚ: «Πράσινο φως» στις ηγεσίες των Συντεχνιών

Με συντριπτική πλειοψηφία οι εργαζόμενοι της ΑΗΚ εξουσιοδότησαν τις ηγεσίες των Συντεχνιών τους να χειριστούν τη διαφορά που προέκυψε με το Υπουργείο Ενέργειας όσον αφορά το θέμα της ανεξαρτησίας του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου, στο πλαίσιο του «ανοίγματος» της αγοράς ηλεκτρισμού καθώς επίσης και για το ζήτημα της στελέχωσης της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου.
 
Σήμερα το πρωΐ (Δευτέρα) ολοκληρώθηκαν οι ενημερωτικές συνελεύσεις του προσωπικού, τις οποίες συγκάλεσαν οι Συντεχνίες και τα ακριβή ποσοστά όσον αφορά την τοποθέτηση των εργαζομένων θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες αφού γίνει καταμέτρηση για όλες τις συγκεντρώσεις που προηγήθηκαν.
 
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες μας, το ποσοστό των εργαζομένων που τάχθηκαν υπέρ της εξουσιοδότησης των ηγεσιών των Συντεχνιών να χειριστούν το θέμα, είναι «συντριπτικό».
 
AHK synelefsi

 
Ως εκ τούτου οι ηγεσίες των Συντεχνιών αναμένεται τις αμέσως επόμενες μέρες να έχουν συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΗΚ, το οποίο θα ενημερώσουν κατ’ αρχήν για την απόφαση των συνελεύσεων του προσωπικού του Οργανισμού.
 
Αναφορικά με το ενδεχόμενο λήψης μέτρων, όπως πληροφορούμαστε, αυτό θα διαφανεί στη συνέχεια και ανάλογα με τους χειρισμούς που θα αποφασίσουν από κοινού οι ηγεσίες των Συντεχνιών.
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας