Τουρκία: Επιτυχής ο διαγωνισμός για ηλιακό σταθμό 1GW

  22/03/2017 14:00
Τουρκία: Επιτυχής ο διαγωνισμός για ηλιακό σταθμό 1GW

"Σάρκα και οστά" φαίνεται να παίρνει το μεγαλεπήβολο σχέδιο για σταθμό ηλιακής ενέργειας 1GW στην Τουρκία, καθώς έλαβε χώρα ο σχετικός διαγωνισμός και μάλιστα συγκέντρωσε και αρκετό ενδιαφέρον, με τέσσερις κοινοπραξίες να καταθέτουν προσφορά
 
Τελικά, τη χαμηλότερη προσφορά (6,99 σεντς/kWh) υπέβαλε ο συνεταιρισμός Kalyon-Hanwha έκανε την χαμηλότερη προσφορά, ο οποίος και θα αναλάβει το έργο που πρόκειται να αναγερθεί στο Καράπιναρ της Κόνια.
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι το συγκεκριμένο σχέδιο είχε εξαγγελθεί τον Οκτώβριο από τον υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της χώρας, Μπεράτ Άλμπαϊρακ. Μάλιστα, ο υπουργός το είχε χαρακτηρίσει ως «τρελό σχέδιο».
 
Ο σταθμός εντάσσεται στο σχέδιο "Karapınar Renewable Energy Resource Area - YEKA", ένα πρότζεκτ η συνολική επένδυση για το οποίο αναμένεται να φτάσει τα 1,3 δισ. δολάρια.
 
Το θέμα έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον στη γειτονική χώρα, απασχολώντας έντονα τον τουρκικό τύπο. Ενδεικτικός είναι ο σχολιασμός της εφημερίδας Sabah στο σχετικό δημοσίευμα, όπου το έργο περιγράφεται ως “επανάσταση στην ηλιακή ενέργεια".
 
Πηγή: energypress.gr
 
  
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας