Νέοι Συντελεστές Ρήτρας Καυσίμων για Διατιμήσεις και ΑΠΕ για 2017

  03/03/2017 10:24
Νέοι Συντελεστές Ρήτρας Καυσίμων για Διατιμήσεις και ΑΠΕ για 2017

Η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου ενημερώνει το κοινό ότι η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) με την Απόφαση της Αρ. 23/2017, ενέκρινε νέους Συντελεστές Ρήτρας Καυσίμων, με τούς οποίους αυξομειώνονται τα τέλη των διατιμήσεων της ΑΗΚ, με βάση την ισχύουσα Νομοθεσία.
 
Σημειώνεται ότι, κάθε μήνα/δίμηνο οι επιβαρύνσεις για κάθε μονάδα που χρεώνεται,  αυξάνονται ή μειώνονται ανάλογα με την εκάστοτε ισχύουσα τιμή του Συντελεστή Ρήτρας Καυσίμων, για κάθε 5 cent αύξηση ή μείωση στη βασική τιμή των €300 του κόστους καυσίμων ανά μετρικό τόνο, το κόστος του οποίου καθορίζει η ΑΗΚ για το μήνα/δίμηνο, με βάση την τιμή αγοράς καυσίμων. 
 
Επίσης η ΡΑΕΚ, με την ίδια Απόφαση, ενέκρινε νέες βασικές τιμές και Συντελεστές Ρήτρας Καυσίμων, που χρησιμοποιούνται για την αγορά ενέργειας που παράγεται από ΑΠΕ. 
 
Η ημερομηνία εφαρμογής των πιο πάνω είναι η 1η Φεβρουαρίου 2017.
 
Διευκρινίζεται ότι οι νέοι Συντελεστές Ρήτρας Καυσίμων για τις διατιμήσεις και για την αγορά ενέργειας από ΑΠΕ, καθώς και οι βασικές τιμές αγοράς ενέργειας από ΑΠΕ θα αρχίσουν να εφαρμόζονται:
  • για τους μηνιαίους καταναλωτές/παραγωγούς, από τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας με καταμέτρηση τέλος Φεβρουαρίου 2017 και
  • για τους διμηνιαίους καταναλωτές/παραγωγούς, από τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας η καταμέτρηση των οποίων θα γίνεται από την 1η Μαρτίου 2017.
Τις διατιμήσεις με τους νέους Συντελεστές Ρήτρας Καυσίμων, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τις βασικές τιμές και τους Συντελεστές Ρήτρας Καυσίμων για την αγορά ενέργειας από ΑΠΕ, μπορείτε να προμηθευτείτε από οποιοδήποτε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών της ΑΗΚ ή από την ιστοσελίδα της στη διεύθυνση www.eac.com.cy.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας