Απόφαση δικαστηρίου καταπέλτης για τη ΡΑΕΚ

  16/09/2016 14:56
Απόφαση δικαστηρίου καταπέλτης για τη ΡΑΕΚ

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο Πρόεδρος του «Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ελεύθερης Ανταγωνιστικής Αγοράς Ενέργειας (ΣΕΕΑΑΕΚ) Παύλος Λιασίδης, με αφορμή την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου με αριθμό 152/2014 εναντίον της ΡΑΕΚ για το πάγωμα της ανταγωνιστικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Κύπρο.
 
«Με ικανοποίηση και αίσθημα δικαίωσης έχουμε δεχθεί την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου στην προσφυγή της εταιρείας Easy Power (Cyprus) Ltd ενάντια στην ΡΑΕΚ για τις αποφάσεις της με τις οποίες εδώ και χρόνια έχουν παγοποιήσει την Ανταγωνιστική Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας στη Κύπρο», αναφέρεται.
 
Προστίθεται ότι η απόφαση είναι καταπέλτης ως προς τον τρόπο διαχείρισης της αγοράς από την ΡΑΕΚ και ξεκάθαρη ως προς τι πρέπει να ακολουθήσει.
Όπως αναφέρεται, η απόφαση συγκεκριμένα καταλήγει μετά από πολλές σελίδες σκεπτικού…
«… οι καθ’ ων η αίτηση (η ΡΑΕΚ δηλαδή) αναρμόδια αποφάσισαν να παγοποιήσουν την εξέταση των αιτήσεων, καταστρατηγώντας, με αυτό τον τρόπο την υποχρέωση τους να ασκήσουν την αρμοδιότητα τους προς λήψη απόφασης…»
 
«Με άλλα λόγια γίνεται ξεκάθαρο ότι οι μέχρι σήμερα αποφάσεις της ΡΑΕΚ είναι παράνομες και αυθαίρετες και πρέπει άμεσα να προχωρήσει στο πλήρες άνοιγμα της αγοράς ενέργειας και να αποπαγοποιήσει τόσο την έγκριση υφιστάμενων αιτήσεων όσο και την αποδοχή νέων αιτήσεων τόσο στο τομέα της παραγωγής όσον και της προμήθειας ως ορίζουν οι υφιστάμενες νομοθεσίες και οι υφιστάμενοι κανονισμοί», αναφέρεται.
Προστίθεται ότι αν υπάρχουν οποιαδήποτε πρακτικά κολλήματα λόγο είτε απρονοησίας, είτε κακών πρακτικών του παρελθόντος, αυτά πρέπει να λυθούν μέσα από διάλογο και συναίνεση και όχι μέσα από αυθαίρετες και παράνομες αποφάσεις.
 
«Αναμένομε την επίσημη αντίδραση της ΡΑΕΚ και η οποία θα καθορίσει τις περαιτέρω ενέργειες μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
  
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας