Α. Βότσης: Επείγει η ελεύθερη αγορά ηλεκτρισμού  

Μαρία Πηλείδου   13/09/2016 11:33
Α. Βότσης: Επείγει η ελεύθερη αγορά ηλεκτρισμού  

Ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού θα κληθεί εντός Σεπτεμβρίου ο Διαχειριστής Συστήματος Μεταφοράς προκειμένου να επιταχυνθεί το ζήτημα της ελεύθερης αγοράς ηλεκτρισμού στην Κύπρο. 

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Άγγελος Βότσης στο Energy News η ελεύθερη αγορά ηλεκτρισμού ήταν ένα θέμα για το οποίο έγιναν ομηρικές μάχες στη Βουλή. «Αρχικά μας είπαν ότι θα χρειαστούν τέσσερα χρόνια για να ετοιμάσουν τους νέους κανονισμούς και δώσαμε μάχη για να μας τους φέρουν σε δύο χρόνια. Αυτά τα δύο χρόνια έληξαν τον Ιούνιο και πρέπει να μάθουμε σε πιο σημείο βρισκόμαστε σήμερα», εξήγησε ο κ. Βότσης, τονίζοντας ότι εντός Σεπτεμβρίου θα κληθεί ο Διαχειριστής Συστήματος Μεταφοράς για να συζητηθεί αυτό το καυτό θέμα και να ασκήσει η Βουλή πίεση. Με αυτούς οποιοσδήποτε παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας θα έχει τη δυνατότητα να διοχετεύει την ενέργεια που παράγει και να την πωλεί μέσω του δίκτυο. «Αυτό θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό κάτι το οποίο θα είναι υπέρ του καταναλωτή», υπογράμμισε ο κ. Βότσης. 

Εξάλλου, ο κ. Βότσης αναφερόμενος στα πολλές φορές «άδικα» σκαμπανεβάσματα στις τιμές των καυσίμων, υπογράμμισε ότι η αγορά είναι ελεύθερη και εναπόκειται στους καταναλωτές να «τιμωρήσουν» τους πρατηριούχους που βιάζονται να αυξήσουν τις τιμές τους αν αυξηθεί η τιμή του πετρελαίου διεθνώς αλλά καθυστερούν να την μειώσουν αν υποχωρήσει διεθνώς. 
 


 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας