Τρία φ/β πάρκα 7.20 MW στη Μηλιά Πάφου

  29/05/2017 15:42
Τρία φ/β πάρκα 7.20 MW στη Μηλιά Πάφου

Τρία φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος 7.20 MW σε γειτονικά τεμάχια στην περιοχή της κοινότητας Μηλιά της επαρχία Πάφου θα ανεγείρει η εταιρεία Α. ΚΕΡΑΣΙ ΛΤΔ.
 
Όπως αναφέρεται στις μελέτες εκτίμησης επιπτώσεων στο περιβάλλον που κατατέθηκαν στο αρμόδιο Τμήμα του κράτους πρόκειται για τεμάχια που ανήκουν στην εταιρεία NOZLA INV. LTD και υπενοικιάστηκαν από την Α. ΚΕΡΑΣΙ ΛΤΔ για σκοπούς εγκατάστασης φωτοβολταϊκών πάρκων για μακροχρόνια εμπορική εκμετάλλευση.
 
Το πρώτο φ/β πάρκο θα εγκατασταθεί σε τεμάχια γης που βρίσκονται εντός γεωργικής ζώνης Γ3, στην τοποθεσία «ΜΕΛΙΣΙΑ». Τα τεμάχια εφάπτονται με υφιστάμενο αγροτικό δρόμο και καταλαμβάνουν συνολική έκταση 16505 m2. Η εγκατεστημένη ονομαστική ισχύς του φ/β πάρκου θα είναι 3ΜWp και αναμένεται η ετήσια παραγωγή 5056 MWh.
 
Το δεύτερο φ/β πάρκο  θα εγκατασταθεί σε τεμάχια γης που βρίσκονται εντός γεωργικής ζώνης Γ3, στις τοποθεσίες «ΜΑΖΕΡΙ» και «ΕΛΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΓΙΑΣ» . Τα τεμάχια εφάπτονται με υφιστάμενο αγροτικό δρόμο και καταλαμβάνουν συνολική έκταση 29799 m2. Η εγκατεστημένη ονομαστική ισχύς του φ/β πάρκου θα είναι 3.15ΜWp και αναμένεται η ετήσια παραγωγή 6174 MWh.
 
Το τρίτο φ/β πάρκο θα εγκατασταθεί σε τεμάχια γης που βρίσκονται εντός γεωργικής ζώνης Γ3, στην τοποθεσία «ΛΑΞΙΑΣ». Τα τεμάχια εφάπτονται με υφιστάμενο αγροτικό δρόμο και καταλαμβάνουν συνολική έκταση 17058 m2. Η εγκατεστημένη ονομαστική ισχύς του φ/β πάρκου θα είναι 1,5ΜWp και αναμένεται η ετήσια παραγωγή 2528 MWh.
 
Οι μελέτες διενερήθηκαν από την εταιρεία G. TH. ENERGY SOLUTIONS LTD.
  
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας