GDL: Έργα 7,4 MW και επέκταση στο Ιράν

Μαρία Πηλείδου  12/12/2016 12:26
GDL: Έργα 7,4 MW και επέκταση στο Ιράν

Για τις δράσεις και τα έργα του GDL Green Energy Group μας μίλησε ο πρώτος εκτελεστικός διευθυντής του ομίλου και πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας της ΟΕΒ, Γιώργος Γεωργίου. 

Το συγκρότημα εταιρειών ασχολούνται κυρίως με το κομμάτι των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της εξοικονόμησης ενέργειας, ενώ οι θυγατρικές του ομίλου ασχολούνται με φωτοβολταϊκά συστήματα με ιδιαίτερη βαρύτητα στο κομμάτι της συντήρησης. Ήδη, ο όμιλος είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Carrier και μεταξύ άλλων έχει συνεργασία με τη Siemens για ενεργειακές αναβαθμίσεις και αυτοματισμούς κτιρίων.  Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργίου ο όμιλος δημιουργεί τρία μεγάλα έργα φωτοβολταϊκών συστημάτων συνολικής ισχύς 7,4 MW, με στόχο τη διασύνδεση των συστημάτων μέχρι το τέλος του χρόνου. Παράλληλα, έχει αναλάβει άλλα τρία μεγάλα συμβόλαια EsCO (Energy Services Companies) σε κτίρια για την εξοικονόμηση ενέργειας.  

Επίσης, ο όμιλος έχει γραφείο στο Ιράν με στόχο την αδειοδότηση επτά έργων 7MW το κάθε ένα, και σύνολο 49 MW.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Γεωργίου οι επιχειρηματίες του κλάδου έχουν ανάγκη από ένα σταθερό επενδυτικό περιβάλλον για να επενδύσουν στο κομμάτι της εξοικονόμησης ενέργειας ή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες. «Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει τους στόχους που έχουμε ως το 2020 και 2030 και να εφαρμόσει ένα μακροχρόνιο πλάνο για να τους πετύχουμε», εξήγησε.  
 

 
 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας