Gazprom: Τέλος του 2019 οι δύο γραμμές του Turkish Stream

  27/10/2016 14:32
Gazprom: Τέλος του 2019 οι δύο γραμμές του Turkish Stream

Δύο γραμμές του σχεδιαζόμενου αγωγού φυσικού αερίου TurkishStream αναμένεται να είναι έτοιμες στο τέλος του 2019, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής κρατικής εταιρείας Gazprom, AlexeyMiller, την Δευτέρα.

Ο Miller, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, έκανε δηλώσεις σχετικά με το πρότζεκτ του Turkish Stream και τόνισε ότι η Gazprom, που είναι ο εταίρος από πλευράς Ρωσίας, έχει ήδη διασφαλίσει την άδεια για την κατασκευή του τμήματος του αγωγού που θα περνά από την τουρκική ΑΟΖ στη μαύρη Θάλασσα.

Όπως σημείωσε ο Miller, το πρότζεκτ των δύο γραμμών θα έχει συνολική δυναμικότητα 31,5 bcm, εκ των οποίων τα 15,75θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες της Τουρκίας, ενώ η δεύτερη γραμμή πρόκειται να εξυπηρετήσει τους Ευρωπαίους πελάτες της ρωσικής εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πούτιν επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχει στο World Energy Congress που έλαβε χώρα από τις 9 έως τις 13 Οκτωβρίου. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο Πούτιν κι ο Τούρκος ομόλογός του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπέγραψαν, στις 10 Οκτωβρίου, τη διακυβερνητική συμφωνία για το πρότζεκτ του Turkish Stream.
 
 
Πηγή: energia.gr
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας