Δύο νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο της BASF στη Γερμανία

  18/10/2016 09:42
Δύο νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο της BASF στη Γερμανία

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν σοβαρά κατά την έκρηξη που σημειώθηκε σε εργοστασιακό συγκρότημα της BASF στο Λούντβιχσχάφεν της Γερμανίας σύμφωνα με το Reuters. 

Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε η BASF ακόμα δύο άνθρωποι αγνοούνται. 
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η BASF ανακοίνωσε νωρίτερα πως άνθρωποι τραυματίσθηκαν και μερικοί αγνοούνται μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στο βόρειο τομέα του λιμανιού του συγκροτήματος.

Η BASF ανέφερε πως σημειώθηκε μια έκρηξη και ξέσπασε πυρκαγιά στη διάρκεια εργασιών σε αγωγούς στη βόρεια περιοχή του λιμανιού του εργοστασίου της στο Λουντβιχσχάφεν, όπου βρίσκεται η έδρα της. Άνθρωποι τραυματίστηκαν και ορισμένοι εξακολουθούν να είναι αγνοούμενοι, ανέφερε σε ανακοίνωσή της. Διερευνά τα αίτια της έκρηξης και κλείνει δύο μονάδες ατμοπυρόλυσης, μεγάλες εγκαταστάσεις όπου κατασκευάζονται σημαντικά βασικά χημικά συστατικά, καθώς και ορισμένες άλλες μονάδες.
Ο δήμος του Λουντβιχσχάφεν συνέστησε στους κατοίκους της περιοχής να αποφύγουν να βγουν από το σπίτι τους και να κρατήσουν κλειστές τις πόρτες και τα παράθυρά τους.
Η εγκατάσταση στο Λουντβιχσχάφεν, περίπου 80 χλμ. νότια της Φρανκφούρτης, είναι το μεγαλύτερο παγκοσμίως συγκρότημα χημικών, καλύπτοντας μια περιοχή δέκα τετραγωνικών χιλιομέτρων και απασχολώντας 39.000 εργάτες, σύμφωνα με την BASF.

Πλάνα που μεταδόθηκαν από τοπικά ΜΜΕ δείχνουν φλόγες και μια στήλη πυκνού μαύρου καπνού να υψώνονται από το λιμάνι της εγκατάστασης, έναν τερματικό για ρευστά καύσιμα όπως ορυκτή νάφθα και μεθανόλη, που είναι σημαντικά για τον εφοδιασμό της BASF με πρώτες ύλες.
Σε ένα ξεχωριστό συμβάν, τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από έκρηξη αερίου που σημειώθηκε νωρίτερα στις εγκαταστάσεις της BASF στο Λαμπερτχάιμ. Η BASF ανέφερε πως διερευνά επίσης την αιτία της έκρηξης αυτή και έκλεισε το εργοστάσιο στο Λαμπερτχάιμ, το οποίο κατασκευάζει πρόσθετα για πλαστικά.
 
  
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας