Υπ. Ενέργειας: Ένα συνδυασμός λύσεων για το Ειδικό Ταμείο 

Μαρία Πηλείδου  11/10/2016 10:48
Υπ. Ενέργειας: Ένα συνδυασμός λύσεων για το Ειδικό Ταμείο 

Σε μια λύση της σπαζοκεφαλιάς του Ειδικού Ταμείου για ΑΠΕ και ΕΞΕ χωρίς να επιβαρυνθεί ιδιαίτερα ο φορολογούμενος ευελπιστεί ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης.

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Λακοτρύπης, η μείωση του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος οδήγησε στην αύξηση της τρύπας του Ειδικού Ταμείου και η λύση θα δοθεί μέσα από ένα συνδυασμό λύσεων.

«Είναι ένα δύσκολο πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί. Είμαστε δεσμευμένοι με κάποια μακροχρόνια συμβόλαια που αυτή τη στιγμή επιβαρύνουν το κράτος με €25 εκατ. περίπου ετησίως και θα πρέπει να εξευρεθούν οι πόροι», εξήγησε.

Όπως είπε, αυτό οφείλεται στο ότι έχει μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας και κατ’ επέκταση τα έσοδα του ειδικού ταμείου, αλλά κυρίως στο ότι μειώθηκε το κόστος του ηλεκτρισμού με αποτέλεσμα να υπάρχει μια πολύ μεγάλη τρύπα στο ταμείο αυτό.

«Κοιτάζουμε ένα συνδυασμό λύσεων οι οποίες θα προέλθουν και από αύξηση του ειδικού τέλους κατανάλωσης, που είναι ήδη σε πολύ χαμηλό επίπεδο, στο μισό σεντ ανά κιλοβατώρα , από το Ειδικό Ταμείο για τους ρύπους, ενά παράλληλα είμαστε σε διάλογο με τους παραγωγούς για να δούμε πως μπορούν και εκείνοι να συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση», υπογράμμισε.
 
  
 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας