Όσα είδαμε στην έκθεση SAVEENERGY 2016 (video)

Μαρία Πηλείδου  04/10/2016 14:32
Όσα είδαμε στην έκθεση SAVEENERGY 2016 (video)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση εξοικονόμησης ενέργειας «SAVEENERGY 2016» της ΟΕΒ με τους επισκέπτες να ξεπερνούν για ακόμα μια χρονιά τις 20.000. 

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων για 12η χρονιά διοργάνωσε την έκθεση Εξοικονόμησης Ενέργειας «SAVENERGY» καθώς και για ένατη χρονιά την Έκθεση Τεχνολογιών Νερού και Περιβάλλοντος «ENVIROTEC». Ταυτόχρονα, φέτος προστέθηκε η Έκθεση Δόμησης και Ανακαίνισης «ECODOMICA 2016» και η Έκθεση «Σύγχρονο Κυπριακό Έπιπλο».

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΟΕΒ Χρήστος Μιχαηλίδης για πρώτη φορά διοργανώνονται τρεις εκθέσεις ταυτόχρονα, προσφέροντας ολοκληρωμένη ενημέρωση σε θέματα εξοικονόμησης και ενεργειακής αναβάθμισης.  

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης ο υπουργός Ενέργειας Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης τόνισε πως οι τεχνολογίες ΑΠΕ και ΕΞΕ αναθέρμαναν την κυπριακή οικονομία. Ειδικότερα αναφέρθηκε στο παράδειγμα του σχεδίου «Εξοικονομώ – Αναβαθμίζω», για το οποίο υποβλήθηκαν πέραν των 1.100 αιτήσεων, για επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων όχι μόνο σε τεχνολογίες ΑΠΕ και ΕΞΕ αλλά και σε όλους τους κλάδους της οικοδομικής βιομηχανίας.

Από την πρώτη κιόλας μέρα το ενδιαφέρον του κοινού ήταν αισθητό σε μια περίοδο όπου όλοι αναζητούν λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας.

Στην έκθεση έδωσε δυναμικό παρόν και το EnergyNews με ένα εντυπωσιακό περίπτερο αλλά και με έναν διαγωνισμό για ένα δωρεάν κλιματιστικό.  

Οι εκθέσεις διοργανώθηκαν με τη συνεργασία του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού και της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, ενώ είχαν τη στήριξη της Τράπεζας Κύπρου και χορηγούς Ελληνικά Πετρέλαια και την S.P. Green Energy.

 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας