Αυξημένο ενδιαφέρον στη SAVeNERGY 2016

Μαρία Πηλείδου  30/09/2016 19:27
Αυξημένο ενδιαφέρον στη SAVeNERGY 2016

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης εξοικονόμησης ενέργειας «SAVeNERGY2016» ενώ το ενδιαφέρον του κοινού αναμένεται να κορυφωθεί το Σαββατοκύριακο με όσους ενδιαφέρονται για τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας.
 
Το παρόν της έδωσε η πολιτική ηγεσία με τον υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργο Λακκοτρύπη, να δίνει το έναυσμα για τις τριήμερες εργασίες της έκθεσης. 
Όπως τόνισε στόχος της κυβέρνησης είναι είναι η περαιτέρω προώθηση των Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της εξοικονόμησης ενέργειας. Ήδη, τόνισε τα αποτελέσματα της Κύπρου είναι πολύ καλά όσον αφορά την καταναλώση ενέργεια από ΑΠΕ που φτάνει το 9,6%, ενώ ο στόχος μας για το 2020 είναι το 13%. Πρόσθεσε μάλιστα πως το πρόγραμμα Αναβαθμίζω και Εξοικονομώ σημείωσε τρομερή επιτυχία με περισσότερες από 1100 αιτήσεις και σήμερα γίνονται προσπάθειες με στόχο την αξιολόγηση όλων των αιτήσεων πριν το τέλος του 2016.
 
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΕΒ Χρήστος Μιχαηλίδης υπογράμμισε πως για πρώτη φορά διοργανώνονται τρεις εκθέσεις ταυτόχρονα προσφέροντας ολοκληρωμένη ενημέρωση για θέματα εξοικονόμησης και ενεργειακής αναβάθμισης.
 
Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) για δωδέκατη χρονιά διοργανώνει με επιτυχία την έκθεση Εξοικονόμησης Ενέργειας «SAVeNERGY» καθώς και για ένατη χρονιά την Έκθεση Τεχνολογιών Νερού και Περιβάλλοντος «ENVIROTEC». Ξεχωριστό ρόλο απέκτησε η φετινή διοργάνωση με την προσθήκη της Έκθεσης Δόμησης και Ανακαίνισης «ECODOMICA 2016» και της Έκθεσης «Σύγχρονο Κυπριακό Έπιπλο». 
Όπως δήλωσε ο κ. Μιχαηλίδης «η ΟΕΒ αποδίδει εδώ και χρόνια μεγάλη σημασία στο ρόλο που έχουν να διαδραματίσουν οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) και η Εξοικονόμηση Ενέργειας (ΕΞΕ) στο ενεργειακό ισοζύγιο της Κύπρου. Κύριος στόχος της διοργάνωσης των εκθέσεων ήταν και παραμένει η μείωση του κόστους ενέργειας προς τις επιχειρήσεις, αλλά και του κάθε Κύπριου καταναλωτή». Παράλληλα, συνέχισε δηλώνοντας ότι αποδεδειγμένα τα τελευταία χρόνια οι τεχνολογίες ΑΠΕ και ΕΞΕ ενίσχυσαν την προσπάθεια της χώρας μας για αναθέρμανση της Κυπριακής Οικονομίας. Έδωσε χαρακτηριστικά το παράδειγμα του σχεδίου «Εξοικονομώ – Αναβαθμίζω», για το οποίο υποβλήθηκαν πέραν των 1.100 αιτήσεων, σε επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων όχι μόνο σε τεχνολογίες ΑΠΕ και ΕΞΕ αλλά και σε όλους τους κλάδους της οικοδομικής βιομηχανίας.


Εξάλλου, ο Πρόεδρος Δ.Σ. της ΑΗΚ κ. Ανδρεας Μαραγκός υπογράμμισε την ανάγκη για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, μείωση του κόστους αγοράς καυσίμων αλλά και του κόστους στο περιβάλλον. Σύντομο επίσης χαιρετισμό εκ μέρους της Τράπεζας Κύπρου, η οποία στηρίζει τις Εκθέσεις έκανε ο Μιχάλης Κατσαμπάς, Περιφερειακός Διευθυντής Λευκωσίας. Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους τα εγκαίνια διάφοροι αξιωματούχοι του κράτους καθώς επιχειρηματίες και πλήθος επισκεπτών. 

Σύμφωνα με την ΟΕΒ, η επιτυχία που σημειώνουν οι εκθέσεις που διοργανώνει η ΟΕΒ οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην πολύ καλή συνεργασία που αναπτύχθηκε με την Υπηρεσία Ενέργειας του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού καθώς και την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου. Τις εκθέσεις υποστηρίζει η Τράπεζα Κύπρου και χορηγοί είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια και η S.P. Green Energy. 
 
Στην έκθεση παρουσιάζονται προϊόντα νέας τεχνολογίας για την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τη μείωση του ενεργειακού κόστους της κατανάλωσης ενέργειας και γενικά της ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων.

Μεταξύ των προϊόντων περιλαμβάνονται:
•    Θερμομονωτικά υλικά
•    Συστήματα ενεργειακής διαχείρισης
•    Υλικά & εξοπλισμός για μείωση άεργων ενεργειακών καταναλώσεων & απωλειών ενέργειας
•    Συστήματα παραγωγής/συμπαραγωγής ψύξης/θέρμανσης
•    Αιολικά συστήματα ηλεκτροπαραγωγής
•    Ηλιακοί θερμοσίφωνες
•    Φωτοβολταϊκά συστήματα
•    Εξοπλισμός παραγωγής ενέργειας, μεταφοράς, διανομής και χρήση ενέργειας
•    Υδροηλεκτρικά συστήματα
•    Συστήματα αξιοποίησης βιομάζας
•    Μηχανισμοί/προϊόντα αποδοτικότερης ενεργειακής κατανάλωσης
•    Υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα
•    Οποιαδήποτε άλλα προϊόντα συμβάλουν στην εξοικονόμησης ενέργειας
•    Εναλλακτικά καύσιμα/βιοκαύσιμα
 
 
Η έκθεση πραγματοποιείται στο περίπτερο 6 στο χώρο της πρώην Αρχής Κρατικών Εκθέσεων.
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη και οι εκθέσεις θα παραμένουν ανοικτές μέχρι την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2016.
 
Οι ώρες λειτουργίας είναι
Παρασκευή: 4:00 μ.μ. – 10:μ.μ.,
Σάββατο 3:00 μ.μ. – 10:00 μ.μ. και
Κυριακή 12:00 μ.μ. – 10:00 μ.μ.
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας