Παν. Κύπρου: «Ενεργειακές Τεχνολογίες και Αειφόρος Σχεδιασμός»

  15/09/2016 08:58
Παν. Κύπρου: «Ενεργειακές Τεχνολογίες και Αειφόρος Σχεδιασμός»

Έξι χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει με επιτυχία αυτό το Σεπτέμβριο το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ενεργειακές Τεχνολογίες και Αειφόρος Σχεδιασμός» (ΔΜΠ-ΕΤΑΣ). Το πρόγραμμα προσφέρεται από την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου από το Σεπτέμβριο του 2010 παρέχοντας εξειδίκευση στο γνωστικό αντικείμενο των Ενεργειακών Τεχνολογιών μέσα από το πλαίσιο του Αειφόρου Σχεδιασμού.

Πρόκειται για Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν όλα τα Τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου, το τμήμα Αρχιτεκτονικής, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών, Μηχανικών Μηχανολογίας & Κατασκευαστικής και Πολιτικών Μηχανικών & Μηχανικών Περιβάλλοντος. Ο διεπιστημονικός χαρακτήρας του μεταπτυχιακού προγράμματος δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να έρθουν σε επαφή με ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών και ερευνητικών αντικειμένων. Η συνεργασία μεταξύ ατόμων διαφορετικής επιστημονικής ειδικότητας επιτρέπει την ανάπτυξη συνεργειών για την επίτευξη κοινών επαγγελματικών και ακαδημαϊκών στόχων. Βασικός στόχος του ΔΜΠ-ΕΤΑΣ είναι η κατάλληλη προετοιμασία αποφοίτων ώστε να ανταποκριθούν επιτυχώς στις σύγχρονες ενεργειακές προκλήσεις και απαιτήσεις τόσο στον τόπο μας όσο και διεθνώς. Οι απόφοιτοι του προγράμματος αποκτούν ολιστική και διεπιστημονική κατάρτιση στο ευρύ και πολύπτυχο αντικείμενο της Ενέργειας και του Αειφόρου Σχεδιασμού.

Το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα προσφέρει στους υποψήφιους φοιτητές τη δυνατότητα να ενταχθούν σε προγράμματα σπουδών μεταπτυχιακής ειδίκευσης επιπέδου Master of Engineering και Master of Science, προσφέροντας επαγγελματική και ερευνητική κατεύθυνση αντίστοιχα. Το πρόγραμμα δέχεται 40 νέους φοιτητές ετησίως για έναρξη των σπουδών κατά το
Εαρινό και Χειμερινό Εξάμηνο Σπουδών. Μέχρι σήμερα έχουν αποφοιτήσει περίπου 100 φοιτητές.

Για γενικές πληροφορίες που αφορούν το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ενεργειακές Τεχνολογίες και Αειφόρος Σχεδιασμός» οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στην γραμματεία του προγράμματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση energytech@ucy.ac.cy καθώς επίσης και στα Τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολής.
  
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας